No właśnie o tym mówię.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Ale nie ważne już.
Nevermind.
:roll:
Wersja do druku
No właśnie o tym mówię.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Ale nie ważne już.
Nevermind.
:roll:
Sukces! Już wiem, kto z forum posiada kryształową kule do przewidywania przyszłości. Skąd wiesz, że ten system się nie przyjmie?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
A widziales po ile chodzi 300D kit? Na poczatek wystarczy, potem lepsze szkla, dopiero potem lepsze body 8)Cytat:
Zamieszczone przez yasin
powiem brzydko, ale Olympus staje sie dla mnie ostantio synonimem slowa g...o. zdjecia testowe sa tragiczne a standardowe szkla to szmelc az szkoda slow. kit za 300$ bez chociaz jednej soczewki ED?? bez jaj...
i niestety powoli trace szacunek nawet do dpreview. Recommended na koncu opinii brzmi jak zart, podobnie jak naciagane wnioski i delikatnie przemilczana nedzna jakosc. tak zdjec jak i wykonania - przeciez z tylu to design tego aparatu wyglada jak zywcem "Sdielano w CCCP" :D
cos mi sie wydaje, ze ta recenzja byla mocno smarowana przez Olympusa, a dpreview nie ma jaj, zeby nazwac rzecz po imieniu. bo patrzac na zdjecia testowe (ciekawe swoja droga, czy nie podrasowane w imie lepszych wynikow) to kompletna rozpacz.
technologicznie ciekawy aparat. ale efekt koncowy beznadziejny. w tej samej cenie mozna kupic Pentaksa *istDS, jak juz koniecznie ktos chce uciec od Canona i Nikona. Olympus to zero konkurencji dla tego Pentaksa
u Grosmana po 3.5k pln, zeby taka cena byla wtedy gdy kupowalem S1 IS :mrgreen: ale cos za cos, S1 to sobie raczej zostawie, bede mial sprzecik z pelnym manualem na imprezki i inne okazje kiedy nie zaryzykowalbym lepszego sprzetu :] a teraz to mysle, ze nie oplaca mi sie brac 300D, wole poczekac i kupic cos lepszego, moze na poczatku nie wykorzystam pelni mozliwosci ale z czasem bedzie lepiej i wtedy nie bede musial znowu przechodzic na lepsze body, moze jeszcze cos w ciagu roku wyjdzie (od Nikona) i ceny jeszcze pojda w dol :mrgreen:
Patrz pogrubienie. Nie twierdzę z całą stanowczością, że się nie przyjmie (choć tak przypuszczam :mrgreen:). Może jako "lustrzanka dla ubogich", tańsza wersja 300D+kit... Jednak jestem prawie pewny, że nie przyjmie się jako "coś porządnego na dłuższy czas". W tej dziedzinie jeszcze długo rządzić będą DSLR z cropem 1.6x i mniejszym oraz porządne, wielkie, ciężkie obiektywy.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
czy ktos juz wspominal jakosc wykonania? :mrgreen:Cytat:
duze ciezkie obiektywy to niekoniecznie. producenci z drugiego frontu (Sigma, Tamron, Tokina) juz zwietrzyli okazje dorobienia na szkielkach pod DSLR-y i sprzedania analogicznych wersji "klasykow gatunku" w mniejszym i lzejszym opakowaniu. a ze wiekszosc z nich robi na kazdy popularny system (chocby Sigma ze swoim spacerzoomem 18-125, ktory jest pod mocowanie EOS-a, Nikona, Minolty, Pentaksa i wlasnie 4/3) to nawet ten Olympus ma szanse zaistniec, bo uzytkownicy nie beda skazani na ta dziadowska optyke. ale przy tej cenie, to chyba bym nawet wolal plastikowe 300D
a czy ja mowie o 300D :P wspominalem, ze zbieram na 20D, ale narazie jest poza moim zasiegiem, ale nie spieszy mi sie specjalnie, moge sie jeszcze pomeczyc z S1 IS, poza tym, z czasem moze Nikon cos wypusci atrakcyjnego w tym przedziale cenowym (do 5k, 6k pln za body), wiec narazie staram sie pocieszac, ze czas to moj sprzymierzeniecCytat:
a to Nikon nie wypuścił nic atrakcyjnego w tym przedziale cenowym?Cytat:
Zamieszczone przez yasin
Zobacz tu:
www.invert.pl/foto/forum.html
www.transit.pl
za 4500 można kupić z dwoma obiektywami kitowym 18-70 + 70-300 z gwarancją Nikon Polska. A co na te ceny Canon? żeby tak 20D z kitem w tej cenie to by była rewelka.
Chyba na zle forum trafiles :twisted: .Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł
To na forum Nikona sie psioczy na Canona ;)