A ja z kolei nie znam szkła 100-300/3.5-4.5.. LOL...
Może chodziło Ci o 100-300/4.5-5.6?
Wersja do druku
A ja z kolei nie znam szkła 100-300/3.5-4.5.. LOL...
Może chodziło Ci o 100-300/4.5-5.6?
Jest OK. Wyszlo male "niedorozumienije".
PAX :lol: :lol:
Nie zmienia to faktu, iz przedmiotowe dla mnie szkielko to bubel.
próbowałem to szkło w Interfoto w Kraku (oczywiście komisowe) i nie podoba mi się. Ani jakość zdjęć, ani budowa mi nie podeszły
Cicho :mrgreen: :oops:Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
WITAM! Czy wiecie moze cos na temat starego obiektywu canona 70-210/4?Warto za idealny stan dac 560pln czy moze lepiej SIGME 70-300/4-5.6 II Apo Macro?
Nie znam tej Sigmy, nie wiem jaka jest ale miałem tego Canona.
Zdecydowanie nie polecam - stary model, suwany zoom, ostrość kiepskawa, kontrast również, stosunkowo wolny AF. Za 300-350 można trafić 80-200/4.5-5.6 - według mnie lepszy optycznie, lżejszy i mniejszy. Tylko AF wolniutki.
No zeby TEJ Sigmy nie znac? ;)Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Ogolnie uznana na forum (wyszukiwarke polecam) za najlepsze szklo w tej kategorii... wyzej (ale drozej) sa tylko Canon 70-210 3.5-4.5 oraz Canon 100-300 4.5-5.6
Nie znam, to znaczy, że jej nie macałem osobiście :-))) Bo wiesz, tak ze slyszenia, to znam :-))
To ja standardowo...
Jesli nie potrzebujesz ultra szybkiego tele do sportu to sigme (za ptaszkami na galeziach wyrabia :D)... Nie jest najwolniejsza, ma makro 1:2 (calkiem niezle do kfiatkof i takich tam roznych)...
Jesli sportowo w locie albo za czyms innym naprawde szybkim to 100-300 USM Canon'a.
Wiecej zapewne znajdziesz w wyszukiwarce...
Mogę kupić ten obiektyw za w miarę przyzwoite pieniądze, chciałbym go do współpracy z 350D, ale nie wiem czy warto w niego inwestować bardzo proszę o opinię. Dziękuję i pozdrawiam To dokładnie ten obiektyw