buehehehe i pamiętajcie o jakości................
Zdjęć !! :lol:
Wersja do druku
buehehehe i pamiętajcie o jakości................
Zdjęć !! :lol:
hehe... znajomi MTB-owcy maja powiedzenie "to nie XTR-y napedzaja rowery". moznaby przez analogie pisac "to nie L-ki napedzaja Canonetki". ale bynajmniej nie nalezy zapominac o jakosci wykonaniaCytat:
Zamieszczone przez Spontan
No, to wreszcie wiem dlaczego tak się męczę... :wink: - ale jakość faktycznie doskonała - podobnie jak "L"- ki... :PCytat:
Zamieszczone przez akustyk
no do canonetka to bys napewno L'ki nie przypiął :mrgreen:
Cytat:
wiem, wiem. ale by mi sie inaczej nie zrymowalo ;-)
W sumie dużo się wydaje na zakup ale jest także mały spadek wartości.
Nie wiem jak 70-200, jak dla mnie 80-200 f 2.8L jest ostry od pełnej dziury. A jak chcesz żeby było jeszcze lepiej to używaj stałek :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Cytat:
Spontan napisał:
-ostre od pełnej dziury
tpop napisał:
kto Ci takich glupot nagadal
Nikt, sam sprawdziłem :)
Raczej nie uogólniałbym, że L-ki są ostre od pełnej dziury. Może i to sprawdziłeś ale chyba nie we wszystkich L-kach? Owszem są takie L, które są ostre np. 70-200 f/2.8 L (bez IS) ale są też takie, które niestety, wymagają przymknięcia, jeżeli zależy na ostrości. Żeby nie być gołosłownym to do takich zaliczam te, których egzemplarze przewinęły się przez moje łapy: 70-200 IS, 100-400 (ten ze stopki), 16-35, 17-35. O stałkach tele nie wypowiadam się, bo żadnej L nie miałem ale podejrzewam, że jak zwykle mają top ostrość.Cytat:
Poza tym można w sieci znaleźć wiele sprzecznych opinii użytkowników na temat ostrości L-ek, a w tym m.in. 17-40, 24-70, 28-70. Co znamienne, generalnie odnoszą się one do zoom'ów :roll:
Wniosek może być jeden: Luxury oznacza w nomeklaturze Canona najwyższą jakość w ogóle. Ma też zapewniać, że wyroby opatrzone czerwoną literką przeszły restrykcyjną jej kontrolę. I tu jest zapewne najsłabsze ogniwo w tym łańcuchu o czym świadczą często sprzeczne opinie userów.
fakt masz racje wzorowalem sie na 24-70 L :roll: I apologize