imo bardzo dobry pomysl ...tak bedzie najbardziej sprawiedliwie :-)Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Wersja do druku
imo bardzo dobry pomysl ...tak bedzie najbardziej sprawiedliwie :-)Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Jestem za :) - szczególnie, że lepiej ocenia się konkretną pracę na tle innych, a zwłaszcza, że skala jest dosyć krótka (1-5)
czyli co zablokować możliwośc komentowania i oceniania ? - tylko do kiedy?Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Nie wiem czy to dobry pomysl zmieniac zasady w trakcie trwania konkursu - pozatym jeden anatom nie powinien miec wplywu na calosc oceny jesli duzo ludzi odda glos - jego komentarze moge wykasowac zeby nie bylo burdelu.
Nie wiem tez czy po lutym 7 dni to wystarczy - mysle ze teraz jest lepiej bo ludzi ogladaja i oceniaja zdjecia - a jesli ktos pozno dolaczy swoje ? - mial caly 2004 rok na zrobienie swojego najlepszego zdjecia wiec nie powinnien miec problemow z wybraniem go dodaniem do galeri - kazdy ma rowne szanse.
IMHO to dobry pomysł - Arkan ma rację: "lepiej ocenia się...".Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Do deadline na podsyłanie fotek :) Można ją ustawić wcześniej, w końcu bywalcy forum raczej nie mogą nie zauważyć tego ogłoszenia na górze...Cytat:
Zamieszczone przez hazan
A to swoją drogą, jak najbardziej. Najlepiej od razu z całym anatomem :)Cytat:
Zamieszczone przez hazan
No właśnie nie każdy: ktoś kto wyśle zdjęcie wcześniej ma większe szanse na załapanie wielu ocen (i statystycznie, niższy wynik ;-) ). Ktoś kto da dobre zdjęcie na koniec, dostanie 5,5,4 i zgarnie całą pulę :)Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Tym bardziej prosze o wykasowanie mojego zdjęcia - dodam se je później, tak jak radzi muflon :wink: :mrgreen:Cytat:
Ktoś kto da dobre zdjęcie na koniec, dostanie 5,5,4 i zgarnie całą pulę
Cytat:
czyli co zablokować możliwośc komentowania i oceniania ? - tylko do kiedy?
wedlug mnie:Cytat:
No właśnie nie każdy: ktoś kto wyśle zdjęcie wcześniej ma większe szanse na załapanie wielu ocen
1. usuniecie calego konkursu i zalozenie go jeszcze raz
2. wydluzenie skali np 1-10
3. zbieranie zdjec do konca stycznia z jednoczesna blokada ocen i komentarzy
4. odblokowanie komentarzy i ocen i zablokowanie dodawania zdjec.
Niekoniecznie bo mozemy brac pod uwage równiez ilośc odsłon + ocenę.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
BTW: kolega anatom dostał ban na forum.
IMHO caly styl oceniania w tym konkursie jest kiepski. Lepiej już zrobić tak, jak pisał wcześniej Aszu -> ankietę (najlepiej jawną, ale chyba się nie da). Teraz nic nie wiadomo (ile głosów, jakie itd). Ponadto można oceniać swoje zdjęcia. Najlepiej by było, żeby biorący udział w konkursie nie mogli oceniać zdjęć (jest pokusa wstawić konkurentom 1). Ponadto wskazany byłby również jakiś minimalny staż na forum by móc oceniać.
z tym stażem to przesadziłeś.
Uczciwość każdego z wystawiających się powinna brać górę przy próbie jakiegokolwiek małego oszustwa.
Ale w takim razie skąd FI5H wiedział o naszym wewnętrznym konkursie.
Musiał czytac forum anonimowo.