a koszt takiej lupy :lol: to jak sie kszyałci :?:Cytat:
Hama, soczewka powiekszająca +4 dioptrie
Wersja do druku
a koszt takiej lupy :lol: to jak sie kszyałci :?:Cytat:
Hama, soczewka powiekszająca +4 dioptrie
O ile dobrze pamietam- ok. 50 zł... :roll:
Czyli coś w tych granicach:Cytat:
O ile dobrze pamietam- ok. 50 zł...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21532372
a czy lepiej kupić dużego diopria czy może mniejszego, bo na alegro widziałem max 10, ale to chyba lekka przesada, co wy na to :?:
Wiesz co..ja bym i te + 10 kupila :wink: Ale ja lubie ogladac szczególiki robaczków 8)
Widzę maskotka daje o sobie znać :) A jak bardzo te szczególiki dokładnmie byś pooglądała? Nie, na serio pytam, czy to nie lekka przesada?Cytat:
Wiesz co..ja bym i te + 10 kupila Ale ja lubie ogladac szczególiki robaczków
Nie wiem jak widac przez takie powiekszenie, ale np. łapki, pazurki u łapek :wink: Generalnie lubie podgladac owady 8)
Ciekawe jak AF w moim G3 dałby sobie radę z takim pazurkiem zakładając szkło makro 10 dioptrii :?:Cytat:
Nie wiem jak widac przez takie powiekszenie, ale np. łapki, pazurki u łapek Generalnie lubie podgladac owady
To juz nie na autofokus- ja przy tej soczewce ustawiałam ostrość manualnie :wink: Jakbys gdzieś miał okazje- weź swoj aparat, weź jakiegos modela (np. muche) i wypróbuj w sklepie taka soczewe- zrób zdjecie testowe :roll: A potem mi pokażesz :mrgreen:
Postaram się, ale teraz taka pora roku, że z tą muchą to może być problem. Może właściciel sklepu będzie cośmiał między framugami okiennymi :wink:Cytat:
To juz nie na autofokus- ja przy tej soczewce ustawiałam ostrość manualnie Jakbys gdzieś miał okazje- weź swoj aparat, weź jakiegos modela (np. muche) i wypróbuj w sklepie taka soczewe- zrób zdjecie testowe A potem mi pokażesz
Oj, z zywym owadem byłby problem- gdyby zaczął uciekac po ladzie w sklepie :twisted: Mysle, ze to najlepsza pora aby znaeźć jakiegos trupka- to byłby model idealny 8)