jesli zdecydujesz sie na zarowki blyskowe (na poczatek jak znalazl) i kupisz oprawki to kup podwojne. wtedy obok zarowki blyskowej montujesz zwykla i widac jak i gdzie pada swiatlo:)
Wersja do druku
jesli zdecydujesz sie na zarowki blyskowe (na poczatek jak znalazl) i kupisz oprawki to kup podwojne. wtedy obok zarowki blyskowej montujesz zwykla i widac jak i gdzie pada swiatlo:)
hehe... dzieki za rady... a z trybem M nigdy nie mialem problemu i mysle, ze miec nie bede... automat jest dla laikow :-D
Czy dobrze rozumiem? Te zarowki blyskowe o ktorych piszecie wkrecam do zwyklej oprawki (np. do lampki nocnej podlaczonej do zwyklego gniazdka sieciowego) i ona blyska w momencie kiedy blyska lampa w aparacie? Tzn. reaguje na blysk (bez zadnego fizycznego polaczenia z aparatem) i w tym momencie sama rowniez blyska? (tylko sie nie smiejcie, nie wiem jak takie lampy dzialaja :oops: )
Jesli tak, to jak dokladnie takie zarowki sie nazywaja, tzn o co mam pytac w sklepie? O jakies zarowki konkretnej firmy? :idea:
http://funsports.pl/ i dalej wybierz "STUDYJNE LAMPY BŁYSKOWE" pierwszych kilka pozycji od gory to wlasnie te ZAROWKI BLYSKOWE, m.in takze te o ktorych byla mowa powyzej
miszaqq dzieki za link. Widze, ze to nawet nie takie strasznie drogie :)
I jeszcze takie malutkie pytanko: czyli jesli przy lampie pisze "wyzwalanie: fotocela" to jest wlasnie to o czym tutaj byla mowa, czyli to wyzwalanie blyskiem lampy aparatu? (wole sie upewnic, zeby potem nie bylo 'a bo ja myslalem...')
no to ja juz tez wszystko wiem, wiec mozna juz kupic jakies lampki tlo i focic... Dzieki.
Ps. Widze, ze temat sie rozwinal, chociaz nie tak jak myslalem... Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam.
viTo