Polecam programik ExposurePlot - poda na jakich ogniskowych (i nie tylko) najczęściaj robisz
Pozdr
Artur
Wersja do druku
Polecam programik ExposurePlot - poda na jakich ogniskowych (i nie tylko) najczęściaj robisz
Pozdr
Artur
jak on znalazł niby u mnie 500 mm ?? :)
Ja na Twoim miejscu wybrałbym zdecydowanie drugą opcję.
Numer 2 :). Zdecydowanie. Dużo bardziej przyszłościowy zakup.
Podejde inaczej do sprawy, widze że fundusze też mają jakiś udział w podjęciu decyzji.
Sam jestem przy podobnym rozdrożu, i wybrałem opcje z canonem 70-200, jakości i właściwości nie będę komentował, wszyscy wiedzą jak jest.
Szkło jest droższe i to w przypadku nowego prawie o połowe, od tamrona. Więc jeżeli mam teraz kase zbierać to zawsze kupuje najdroższy z zakupów, który mam na liście. Łatwiej się później zbiera już na te tańsze szkła :) Taką mam strategie zakupów, jak narazie się sprawdza.
pozdrawiam
Moim zdaniem jeśli nie wiesz co Ci potrzebne to nic nie kupuj.
i kropka. :)
Ja też wybrałbym opcję drugą i nie tylko dlatego że jest przyszłościowa ale sam miałem 350d + tamron 17+50 i w moim przypadku nie było to szcześliwe połączenie
A moze zamiast Tamrona 17-50 innego Tamrona - 17-35?? Wtedy możesz sprzadać kita i będzie wiekszy użytek ze stałki 50mm. Pozatym 17-35 jest tańszy niż 17-50, więc zostanie 200-300 zł i szybciej kupisz L-kę ;)