Ale co konkretnie się pojawia? Nie uruchamia się? Wiesza? Nie widzi dysków windowsowych? (Lepiej pogadajmy o tym na ircu, jak wrócę z Wawy).
Wersja do druku
Ale co konkretnie się pojawia? Nie uruchamia się? Wiesza? Nie widzi dysków windowsowych? (Lepiej pogadajmy o tym na ircu, jak wrócę z Wawy).
Nie uruchamia się - próbuje się uruchomić, ale bezskutecznie.
OK, porozmawiamy na IRC.
Ostatnio przerzuciłem się całkowicie na ufrawa (z rse). Nowe wersje sobie dają radę całkiem nieźle. Trochę brak jakiegoś "środowiska" które by umożliwiło przenoszenie ustawień między zdjęciami itd. ale to szczegół.
Mnie irytuje w nim (być może z nieznajomości ustawień), ż gdy wybiorę widok 100% nie pojawiają się suwaki do przesuwania kadru zdjęcia - nie wiem czy precyzyjnie się wyraziłem, ale użytkownicy UfRAW pewnie wiedzą o co chodzi :)
W nim nie ma chyba widoku 100%, maksymalnie 50%. W najnowszej wersji są już paski przesuwania: http://ufraw.sourceforge.net//ufraw-...2007-06-14.exe
(albo sciągnij z cvs i sam skompiluj)
O, fajnie że dodali suwaczki :)
Srodowiska do zarzadzania ustawieniami w ufraw faktycznie brak, ale ja omijam to w ten sposob:
Ufraw zapamietuje ostatnie ustawienia wiec zawsze staram sie wywolywac zdjecia robione w podobnych warunkach. Nastepnie zapisuje tylko plik *.ufraw. Kiedy juz obrobie w ten sposob wszystkie zdjecia uruchamiam przetwarzanie batchowe :)