koniecznie !, a pozniej prezerwatywy i szlafroki :lol:
Wersja do druku
ja generalnie korzystam z mojej szukaczki (u mnie w stopce ;) ) ale tez bylo ciezko to znalesc ;-) - ale sie dalo
Orientujecie sie jakie są ceny druku kalendarzy przy nieduzych ilosciach 300-500 sztuk (dobra jakosc kalendarzy)? Czy ktos z Was ma na tym polu jakie doświadczenie?
Można zareklamować jakąś drukarnie (mnie interesuje na terenie małopolski).
znajomy zamawiał podobną ilość kalendarzy w jednej z Warszawskich firm poligraficznych i koszt wytworzenia tak niedużej partii dobrej kaości kalendarzy oscylował podoooobno w okolicach 40PLN/szt :/ Wydaje mi się,ze to sporo jak za 12 kart z pracami za ktore poligrafia nie musi płacić bo zdjęcia wykonali sami forumowicze i oczywiście nie było mowy o żadnej kasie za foto :/
Jakby co to moge przygotowac projekt i zrobic wszystko pod sam druk. Kwestie wybory zdjec pozostawiam innym. Czas realizacji projektu...hmm... mysle, ze w 5 dni sie wyrobie (mam niestety dosc zawalony grafik i doskwiera mi brak czasu wolnego)
pzdr,
Na forum.miau.pl jak robilismy kalendarze na 2006 rok to znalazla sie jedna drukarnia po znajomosci, bodajze z Łodzi, naklad 1000szt i wychodzilo o ile dobrze pamietam ok 17zl/szt... ale musialbym poszukac.
Nie po znajomosci i cena mocno zalezy od terminu, rodzaju wydruku (wielkosc, ilosc kolorow, rodzaj papieru, czy dwustronny itp) to ok 30-40zl/szt jesli format nascienny lub wiekszy :roll: .
Wchodząc do pierwszej lepszej księgarni można zobaczyć kalendarze w nienajgorszej jakości w cenach nawet poniżej 10zł. A zarobić musi jeszcze na tym wydawca oraz księgarnia. Czy duży nakład potrafi tak aż obniżyć ceny??