Wogóle Canon się o nas w Polsce słabo stara, np mam sliczny katalog obiektywów do lustrzanek w języku polskim przekrojmi danymi, zdjęcia mi itp do NIKONA, szukałem czegoś takiego do Canona i nic.
Wersja do druku
Wogóle Canon się o nas w Polsce słabo stara, np mam sliczny katalog obiektywów do lustrzanek w języku polskim przekrojmi danymi, zdjęcia mi itp do NIKONA, szukałem czegoś takiego do Canona i nic.
I to jest o tyle dziwne, ze sprzet foto mamy chyba najdrozszy na swiecie. Ze Stanami to szkoda nawet porownywac, a skoro Euro nam przeliczyli po jakies 4,60 to wychodzi na to, ze na naszym Narodzie zarabiaja najwiecej. Ale ja sie na marketingu nie znam, wiec nie smiem glosno krytykowac. :mrgreen:
Najdrozszy foto jest w Anglii. Tam to maja dopiero chore ceny.
a euro kosztuje kolo 4zl a nie 4.6 :P
Chodzi o to ze Canon Polska przelicza euro po dziwnym kursie i sprzet u nas wychodzi jakby bylo euro po 4,6 a nie 4 :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
To nie przelicznik Canona a jego polityka cenowa.
Mowicie o tym samym, tylko w inny sposob.
Dla mnie znak rownosci. Polityka cenowa = przelicznik 8)Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
to nie jest to samo.. wyglada podobnie, ale jednak nie jest... tylko efekt ten sam w postaci cen
pragne jednak zwrocic uwage ze niestety cla i inne takie podbijaja mocno cene i sam canon pl nie ma tu nic do gadania... jasne ze bierze prowizje.. ale co? dlaczego maja nie zarobic? a tobie czy mi vitez to wsio ryba bo i tak u nich sprzetu nie kupujemy.. ;-) (wiem wiem. bo drogo maja .. bledne kolo :lol: )
300d w sklepie kosztuje 3999.. odejmij od tego vat.. wychodzi ok. 3200 ... jest w tym jeszcze clo, bo przeciez sprzetu nie produkuja w europie ino w azji... no i nagle mamy taka cene jak na allegro.... i w tym jest juz marza sklepu oraz samego dystrybutora
tak wiec nie domonizowal bym cen canona pl czy tez nikona.. bo nie oni ustalaja w tym pieknym kraju stawki vat oraz clo... ;-)
OT: Najbardziej mnie rozwaliło jak rodzice kupili kamerę Sony... w Polsce kosztowała wtedy 12K PLN, w Berlinie 6K a w Andorze zapłacili aż 4K. :lol:
brak cla