Ja pranie powiesiłem
Wersja do druku
Ja pranie powiesiłem
Ja powiesiłem.
A ja nie wywiesilem flagi, dlaczego ? bo ten symbol coraz czesciej jest bardziej marketingowy niz duchowy, ile partii politycznych ma w swoim logo flage lub orla ? dlaczego tak cholernie lubimy wycierac sobie gebe polska flaga ? Dlaczego faszystowskie bojowki Romka zaslaniaja sie flaga jako patriotyzmem ? Patriotyzm jest tutaj u mnie w serduchu, tam on naprawde drzemie i ten lokalny i ten ktory budzi sie gdy na olimpiadzie graja mazurka dabrowskiego. Nie wywiesilem, te rzecz uwazam za moja i intymna i nie chce jej manifestowac.
LOL
o mało co nie spadłem ze stołka. Ja mam pogląd inny - a mianowicie, że w rejonie Opola w PRLu najwięcej było takich, co dla niemieckich marek sprzedaliby matkę, o ojczyźnie nie wspominając. No i dla przechodzonego mercedesa z odzysku.
A co do tematu - ja nie powiesiłem, bo u mnie w domu wiesza zawsze dozorca. O co został poproszony. Dzisiaj "patriotyzm" jest raczej rozumieny jako biało-czerwone trąbki i kapelusze na skokach Małysza czy meczach piłkarskich. Byłem dzisiaj w Puszczy Dulowskiej. Lokalni gospodarze nie są z pewnością patriotami, bo las usłany jest regularnie dzikimi wysypiskami śmieci. Komuś się chce targać worki ze śmieciami pięć kilometrów tylko po to, aby nie zapłacić 20 PLN za śmieciarkę. Tu raczej upatrywałbym potrzeby zmian w zakresie patriotyzmu, bo jak dla mnie to ciągle mamy komunizm intelektualny, i homo sovieticusa co zagrodę.
No, ja akurat do patriotyzmu pt "Leć Adaś leć", "polska biało-czerwoni" i do śpiewania hymnu przez cały stadion nic nie mam.
Patriotyzm to nie musi być przecież umierania za ojczyznę. Żywi patrioci teżpotrzebni.
:)
Ja też wywiesiłem. A Małyszowi kilka razy już flagą machałem, i nie tylko jemu.
Ależ iczek nie napisał, byś postawił posąg giertycha, popiersie andrzeja, czy bił pokłony kaczyńskim.
Kraj to nie są wcale politycy....