bierz CRT.
taki Gateway to to niewiadomo co jest.
a CRT to wiadomo...
może tylko poszukaj coś innego niż miro....jakiegoś NEC'a np. tak jak sugerują moi przedmówcy...
Wersja do druku
bierz CRT.
taki Gateway to to niewiadomo co jest.
a CRT to wiadomo...
może tylko poszukaj coś innego niż miro....jakiegoś NEC'a np. tak jak sugerują moi przedmówcy...
Pamietaj że monitor, to urządzenie które ma ci służyć wiele lat, nie kupuj byle jakiej kaszany, lepiej dozbieraj wiecej keszu i kup coś lepszego.
PAMIETAJ.
Kto kupuje tanio, ten kupuje dwa razy.
Ten z Allegro podalem jako referencje, nie sugerujac jednoczesnie "kup na Allegro" . Nie wiem ile ten NEC moze byc teraz wart ale:
- nie do dostania teraz nowy
- nowy byl wart na poczatku 2005 roku ok 1000zl
A do gier, grafiki i ogolnie do wszystkiego jest swietny 8) (tylko musze go cholerka w koncu skalibrowac :? ).
"optymalnie" byłoby EIZO ale ekhmm cenowo to to różnie bywa:)
Dodam tylko , że na OCZACH się nie powinno oszczędzać , w końcu ileśtam dziennie czasu wpatruje się człowiek w to szkiełko :)
Ponoć LCD NEC 92VM jest niezły za nieduże pieniądze.
Jako, że nieprofesjonalne karty graficzne są 8 bitowe (niby jest True kolor 32 bity, ale dodatkowe 8 bitów jest na poprawę koloru) IMHO wystarczy monitor z 16,2 mln kolorów (8 bitów na kanał to 16,7 mln), a taki jest owy NEC. Ponoć, nie ma praktycznie różnicy w odzworowaniu kolorów między nim a CRT - mówię ponoć, bo opieram się na opinii. Mimo, że matryce ma tylko TN, to mimo wszystko jest niezły. Chyba, że macie inne zdanie?
EDYCJA:
Choć ja wybiorę sobie taki, tylko 17" - ma większą rozdzielczość :)
Hej!
To znów ja. Chciałem tylko pochwalić się, że kupiłem już jeden z dwóch monitorków, o które pytałem na początku tego wątku.
Który wybrałem?
Tem, który mi tutaj sumiennie odradzano! :mrgreen:
Mam tego Gatewaya - muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony.
18", 1280x1024, czas reakcji nie 20ms jak podaje Komputronik, tylko 8ms.
Obraz jest ostry, czytelny, bardzo dobrej jakości. Mam tylko wrażenie, że... zbyt jasny i kontrastowy! Ale podejrzewam, że to tylko wrażenie - w końcu przesiadłem się z paruletniego CRT.
Pozdrawiam!