:roll: :D przeciez kazda fotka jest podpisana G3, albo G5 :)komentarz do pierwszej fotki z G3 - "horribly inaccurate color." :DCytat:
Zamieszczone przez mroczny
Wersja do druku
:roll: :D przeciez kazda fotka jest podpisana G3, albo G5 :)komentarz do pierwszej fotki z G3 - "horribly inaccurate color." :DCytat:
jasne, IMG_4280.JPG oto podpis, a komentarze są przez gości na forum robione a nie przez tego kto te foty strzelał.Cytat:
przeciez kazda fotka jest podpisana G3, albo G5
wybiórcze czytanie? :) podpis to: (na przykład):
IMG_4280.JPG
Canon PowerShot G3
1/50s f/2.2 at 7.2mm (35mm equivalent: 36mm)
IMG_4291.JPG
Canon PowerShot G5
1/50s f/2.2 at 7.2mm (35mm equivalent: 36mm
Może i z G5 są bardziej realistyczne ale oglądając na tej stronce www.pbase.com zdjęcia to z G3 są owiele ładniejsze ijutro jadę po G3 choć troche się obawiam gorących pixeli na które troche użytkowników nażeka.
Z calym szacunkiem a niby skad taki wniosek?Cytat:
Zamieszczone przez pająk
Mialem G3 ponad rok - czemu mialbym nie przyznawac ze fotki z niego sa lepsze? Mialem go na tyle dlugo by doskonale poznac wiele jego wad, zalet, jakosc fotek itp. Wg mnie fotki z G5 a G3 sa porownywalne.
Rowniez wcale przymierzam sie do zakupu ktoregos z tych aparatow (jak widac po podpisie siedze juz na innej poleczce cenowej) wiec tu tez nie widze powodu by mi bylo brak odwagi do przyznawania sie do czegokolwiek.
Wiec z calym szacunkiem - jerdolisz wasc o tym braku odwagi 8)
Znam i G3 i G5, i jesli oba sa w tej samej cenie to radze kupic G5, jesli G3 sporo (powyzej 300zl) tanszy niz G5 to radze kupic G3.
Jesli komus jakosc zdjec sie nie spodoba to radze kupic min Pro1 a lepiej 300D , wtedy bedzie widac roznice, a nie miedzy G3 a G5.
No i z tym się zgodzę w 100% a że G3 jest dużo tańszy od G5, więc mój wybór padłby na G3.Cytat:
Znam i G3 i G5, i jesli oba sa w tej samej cenie to radze kupic G5, jesli G3 sporo (powyzej 300zl) tanszy niz G5 to radze kupic G3.
Jesli komus jakosc zdjec sie nie spodoba to radze kupic min Pro1 a lepiej 300D , wtedy bedzie widac roznice, a nie miedzy G3 a G5.
A z tym bym sie raczej nie zgodzil.Cytat:
Przyklady: roznica w cenie w USA miedzy nowym G3 a nowym G5 to okolo 60$ .
Na allegro uzywany 1 miesiac G3 z karta 128MB - 2400zl, nowy G5 bez karty - 2500zl .
Czy roznice rzedu 100-300zl mozna nazwac "duzo tanszy" ?
Moja subiektywna odpowiedz - nie.
Minely juz czasy gdy nowy G3 chodzil po 2300zl a nowy G5 kosztowal minimum 2900zl - to byly poczatki wchodzenia G5 na rynek. Od tego czasu ich ceny bardzo sie zrownaly. Na tyle, ze niektorzy z TiPow maja oba aparaty w tej samej cenie, ale z ta roznica ze G5 jest dostepny od reki a G3 np za dwa tygodnie :roll:
Człowieku, gdzieś ty widział kiedykolwiek nówkę G3 za 2300, a G5 za 2900 :!: Pogratulować kontaktów. Szczytem optymizmu z mej strony byłoby oczekiwać od nowej sklepowej G3 ceny w granicach 2500 PLN, a G5 3300PLN. Nie wiem gdzie wy się w ten sprzęt zaopatrujecie, ale przyznajcie się, bo do polskich realió mi te pasuje jedynie odwołując się do przekrętów politycznych rzędu 1 samochód służbowy na 1,7 km nowowybudowanej autostrady :mrgreen:Cytat:
Minely juz czasy gdy nowy G3 chodzil po 2300zl a nowy G5 kosztowal minimum 2900zl - to byly poczatki wchodzenia G5 na rynek.
NO OFFENCE
Wybrałem G3, na jakiś czas mi wystarczy. Teraz jeszcze makro Raynoxa DCR-250 i tele tylko jaki? Canon TC-DC58N 1,75*kosztuje 700zł, a Raynoxa 1850pro 1,85* 800zł, a może coś innego. Kenko nowego w polsce nie znalasłem. A wie ktoś może lampa 420EX wspomagoa AF w G3?
ten uroczy Raynox jest na allegro za 600 PLN sprowadzany ze stanów. A z tego co sięorientuję, to współpracuje, w końcu ponad 1000 PLN piechotą nie chodzi :shock:Cytat:
Raynoxa 1850pro 1,85* 800zł, a może coś innego. Kenko nowego w polsce nie znalasłem. A wie ktoś może lampa 420EX wspomagoa AF w G3?