Znaczy sie, myslisz ze co niby z nim "zrobia"? :|
Wersja do druku
Nie wiem co moga z nim zrobic... Nie wiem czy wymienia wyswietlacz, czy go tylko naprawia. W sumie, to aparat jest nowy. bo jak go oddawalem do sklepu, gdzie kupilem, to mial zaledwie 6 dni :/ no i tak sie stalo, ze akurat mi musial sie trafic ten model z popsutym LCD. :cry:
Musze Cię zmartwić matryc LCD ani TFT sie nie naprawia...może Ci ją wymienią choć nie znalazłem w dokumentacji sformułowania "gwarancja wszystkich sprawnych pixeli"...chętnie dowiem się jak załatwi ten temat serwis.
Pozdrawiam, no i powodzenia :grin:
Ja na swoim pierwszym monitorze sony 15" crt już na trzeci dzień straciłem cały rząd pikseli przez całą długość na środku. Przez 3 lata z tym żyłem bez problemów. Nobody is perfekt. Jeśli miało Cię to męczyć, to dobrze, że oddałeś. Będziesz spać spokojnie.
crt? na crt straciłeś rząd pikseli? a jak to wygląda na monitorze crt?
a wiec... juz dostalem aparat :] i moge dalej focic...
Czas trwania naprawy z wysylka z Kędzierzyna (woj. Opolskie) na Żytnią (Warszawa) 17 dni wliczając weekendy :-) co mnie bardzo zdzwiwilo...
Sposob naprawy: WYMIANA WYSWIETLACZA :-) z tego jeszcze bardziej sie ucieszylem... Dochodzac do konkluzji na temat gwarancji (nie wiem jak jest z canonem) polecam korzystac z serwisu gwarancyjnego dlatego ze po 3 naprawach mają obowiązek wymienic sprzęt na nowy. Tak wiec ja mam juz jedna za soba... i nie chce miec wiecej, bo te 17 dni bez aparatu to byla straszliwa udręka...
O dziwo wyczytalem w instrukcji ze jezeli liczba pixeli martwych na wyswietlaczu jest mniejsza niz 0,01% lacznej liczby to nic z tym nie robia.... czyli 2 dead pixele i juz wymiana :] pozdrawiam.
PS. Mozna zamknac watek :-)