Szkoda..szkoda.......... Ludzi dobrych i złych wciąż zabiera mgła..
[*][*] :(
Wersja do druku
Szkoda..szkoda.......... Ludzi dobrych i złych wciąż zabiera mgła..
[*][*] :(
Jestem bardzo zaskoczony i zmartwiony, może zacytuję Hamingway'a "zatem nie pytaj komu bije dzwon, bo bije on Tobie"
['] [']
Nazwisko znam ale tak samo jak Cichy nie kojarzyłem człowieka. I nie rozumiem co tu takie oburzenie odrazu ? Musze go znać by być "fajnym"?
No nie dziwcie się Cichemu.... przecie nie było obowiazku znania Marka Grechuty..... nie znał - to co? Moze teraz sie z nim zapozna - nic straconego. Ja też go nie znałem - znałem za to jego twórczość.... Grechuta umarł ale po to chyba pisał, aby tak na prawdę nie umrzec doputy, dopóki ludzie będa słuchac i nucić jego piosenki.... świeczka i lampionik
Przepraszam,jeśli kogoś uraziłem, ale reakcje nieco przesadne na to, co napisałem. Jednak znam coś "Ważne są dni których jeszcze nie znamy" - ale nie wiedziałem, kto jest autorem tej piosenki. A o samym Grechucie w ostatnich latach nie było zbyt głośno.
Ostatnio odchodzą od nas największe autorytety i gwiazdy... Zaskoczyła mnie ta wiadomość...[*]
Przykra nowina :(
Jak dla mnie, nie znac Grechuty to tak jak nie wiedziec kim byl np. Niemen. Tym ktorzy mimo wszystko nie kojarza jego tworczosci, polecam kilka najbardziej kojarzacych mi sie osobiscie z nim utworow:
Będziesz moją Panią
Dni, których jeszcze nie znamy
Niepewność
Nie dokazuj
Korowód
Odszedł wspaniały człowiek, wielki artysta.... smutne :( Ważne że przetrwa w tekstach..
To nie kwestia wieku... ja Grechute i jego teksty doskonale znam i lubie.
Kilka razy obily mi sie o uszy informacje o jego zdrowiu, wiec nie bylem az tak bardzo zaskoczony a zasmucony.
spotkałem kilka razy osobiście. szkoda wielka.