Ale jest mała, poręczna, nie tak jak orginał
Wersja do druku
Ale jest mała, poręczna, nie tak jak orginał
Czas odswiezyc watek :)
Padla mi ladowarka do eos'a 1D i poszukuje jakiejs tainej w miare, tudziez zamiennika innego niz prostownik samochodowy. Moze jakies propozycje??
Prostownik do akumulatorow zelowych odpada, bo do 1D sa akumulatory Ni-MH...
Na alle jeden gość puszcza trupa marka 1, napisał mi, że jak dostanie tysiaka to da ładowarkę....
Widzialem tego trupa marka 1 - wszystko fajnie, ale kupic trupa dla ladowarki i to za 1000 zl ?? W USA za 1100 zl mozna dostac sprawnego marka 1 z ladowarka i zasilaczem sieciowym do aparatu. W niemczech zamiennik ladowarki kosztuje 100E + przesylka i coraz powazniej sie nad nim zastanawiam...
Caly czas szukam jakiegos w miare ekonomicznego rozwiazania i to niemieckie wydaje mi sie najbardziej optymalne, chociaz wolalbym oryginal, bo zamiennik nie ma funkcji REFRESH - potrafi tylko ladowac :(
Ciekawi mnie, co tego trupka boli, może warto brać i naprawić, ale to weźmie w ciemno...
No wlasnie - w ciemno to nie specjalnie mi sie usmiecha brac... Tym bardziej, ze juz jednego mam - na szczescie sprawnego tylko ladowarka padla. Strasznie jestem ciekaw, czy ktos nie ma schematu tej ladowarki - w koncu elektronikiem jestem to bym cos sobie zlozyl :)
Jakieś 3 miesiące temu sprzedałem swojego 1d mkI fotorepowi z Lublina. Dał 2.300 głównie dla ładowarki...Body postanowił zajechać:)... Dziś sam bym chętnie kupił starą jedynkę na zajechanie. Bo one są trudno zajeżdżalne. Kolega kręcił ponad 300k z oczekiwaniem, że ,,już'' i dalej kręci:)
To sa aparaty nie do zajechania - znajomy ma 1D MK I, ktorego licznik pokazuje 460k zdjec - naprawde nie do zajechania. Jesli o mnie chodzi, to nie dalbym 2300 za aparat, ktory chce zamordowac, bo mial ladowarke w zestawie. Gdybym chcial sama ladowarke kupic to kosztuje 1400 PLN - pytalem na Zytniej. Nie wiem ile jeszcze moj 1D pociagnie dlatego szukam tanszego odpowiednika - ta konkretna jedynka wiecznie zyc nie bedze. Predzej czy pozniej ja wymienie...
Dlategotez jak juz pisalem zastanawiam sie nad kupnem ladowarni w niemczech, gdzie za 500 - 600 zl mozna dostac uzywana sprawna ladowarke.