-
Panowie, obecnie poranki sa niesamowite. Mgły wspaniale. Polecam Karaś i nawet fotki z wiezy ornitologicznej. Sa dwie. Jedna na szlaku do plazy, a druga od pld-zachodu jeziora.
Ja dymam rano kolo 6:00 do pracy codziennie i mgły na obwodnicy sa boskie.
Ten weekedn moze byc jednam z najlepszych fotograficznie w sezonie jesiennym. Roznice temperatur buduja swietne zjawiska atmosf. Jedzcie koniecznie i zapodajcie zdjecia :)
-
a gdzie te wieże!!
poprawiam na wieze:D
bleh co ja myslalem piszac to:)
-
Przy wejsciu do rezerwatu wisi mapa ze szlakami i tam sa zaznaczone wieze (samo ż !!!! :)) ornitologiczne.
Wierze - to moze byc Duch Święty w wierze :)
-
witam,gdzie i o której jest spotkanie na wypad do Sobieszewa sie pisze
-
A co powiecie na to żeby impreze zrobic nie w ten weekend, a za tydzień? Wtedy chętnie się wybiorę. Czesto robię zdjęcia na Wyspie Sobieszewskiej, znam wiec teren i moze na coś się przydam ;-)
-
o jaaaaa, chętnie bym się pojawił, odwiedził znajomych z wyspyyyy :) Oraz moją modelkę, też z wyspy :)
-
Witam, też chodziłem po tym terenie więc być może przyda się moja rada. Pamiętajcie proszę że może odległość może nie jest aż taka daleka (różowa trasa ok. 1.5 km.) to ukształtowanie terenu i podłoże skutecznie spowalnia i utrudnia marsz. Na grobli pomiędzy jeziorem Ptasi Raj a przekopem Wisły są nierówne kamienie, a trasa żółta wiedzie częściowo plażą a częściowo podmokłym terenem. Szczególnie wyczerpująca wycieczka dla "małoruchliwych" do których sam się zaliczam.
Jeśli uda mi się zmienić plany weekendowe to wybiorę się z Wami, jeśli pozwolicie oczywiście ;-)
Poniżej mapka poglądowa (niestety satelita ma szkło Sigmy 18-200 :) )
-
Fotofil, trasa ciekawa, jednak omija ambony do obserwowania latającego zwierzyńca. Pozwoliłem sobie domalować
Dokładnie nie pamiętam gdzie były obserwatoria.
Grobla - tak jak zaznaczył Fotofil - przejście pomiędzy 2 a 1
Latarnia, czyli "czerwona główka"
PS. zbieram zapisy na wynajęcie powyższej modelki :P
-
Widze ze najwieksze zainteresowanie jest na poranny plener w ptasim raju. zeby zalapac sie na mgly i ew wschod slonca trzeba wyjechac dosc wczesniej . Na czyja obecnosc mozna liczyc ? Czy mialby ktos wolne miejsce w samochodzie ? (jestem z Gdanska Zabianki) Kto chce otrzymac miano przewodnika ? :)
-
ja juz sie deklarowalem ze bede