Vitez, a jednak zmieniłeś MD na CFa.
Jakieś 2500 postów temu byłeś zwolennikiem MD. :wink:
Wersja do druku
Vitez, a jednak zmieniłeś MD na CFa.
Jakieś 2500 postów temu byłeś zwolennikiem MD. :wink:
ja miałem pożyczoną Sandisc U2 1Gb i portównywałem w sklepie z Kingstonem ze stopki - Sandisc był ciut szybszy, ale nie na tyle, żebym wydał dodatkową kaskę. A poza tym 1Gb jest zazwyczaj szybszy od 512, więc to mogło być jedyne źródło tej niewielkiej różnicy :roll:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Zwolennikiem nadal jestem - dziala bez problemow, nadal go uzywam, nie wierze i przecze wszelkim marudzeniom ze trzeba sie z nim delikatnie obchodzic, ze gubi zdjecia itp.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
A ze byla okazja kupic cos szybkiego i przyszlosciowego (co aparat typu 20D lub jeg nastepca wykorzysta lepiej niz MD) - to kupilem :) .
Gdyby nie okazyjna cena tego Lexara 1GB to bym nadal uzywal MD i wcale bym na niego nie marudzil i nie zamierzalem zamieniac.
Teraz to dopiero moje 128mki beda lezec i sie kurzyc - byly za male troszke jako zapasowe gdy 1GB sie zgrywal na databank :D
a ja testowalem to kiedys i pisalem o tym na forum - predkosc jest inna, niewiele ale jednak sie rozni.Cytat:
Zamieszczone przez darpla
A chcesz zobaczyc Microdrive, ktory odszedl przy upadku z niewielkiej wysokosci? do tego ta beznadziejna wydajnosc i zarcie pradu :-( Ja tej technologii mowie zdecydowanie nie, niech zostanie w iPod'ach, tam sie za to sprawdza doskonale :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Az tyle pradu MD nie żre. Nie zauwazylem roznicy w 20d miedzy cf a md w zuzyciu pradu. natomiast na zime sie nie nadaja to fakt.
Mi tez upadl ze dwa czy trzy razy - tu juz kwestia szczescia czy padnie czy nie... ogolnie sprzet nie powinien upadac - trzeba o niego dbac :) .Cytat:
Zamieszczone przez kfaz
Co do pradozernosci... na 1GB MD 10D robilem ok 500 zdjec na 1 aku. Na 1GB CF Lexar na 1 aku robie... ok 500 zdjec. Ciekawe :roll: .
A w zimie nie robie zdjec albo baaardzo sporadycznie pojedyncze ujecia - ja antyzimowa istota jestem :P
najlepiej wpisac go sobie w stopce i schowac do szuflady ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Niestety zycie nie je bajka i czasami zdarza sie tak, ze cos upadnie. CF w tej kwestii sa duzo mocniejsze od MD :)
Moze w 10D nie widac roznicy ale w Minolcie DImage7 roznica byla bardzo zauwazalna :(Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Moze to kwestia pradozernosci albo gospodarki pradowej i zachowywania pradu body a nie akurat MD ?Cytat:
Zamieszczone przez kfaz
Niestety w tescie na fotopolis nie ma slowa o wytrzymalosci akumulatorkow D7D a na dpreview jeszcze testu nie ma...
oj.... to MD (na wymarciu -poniekad, chyba ze wprowadza 100GB za mniej niz $500) byl kompromisemCytat:
Zamieszczone przez Vitez
byl po prostu tani(szy) - teraz.... traci sens
1-2-4GB to z jednej strony duzo - ale i tak za malo na wakacje 2 tygodnie i tak, a i databank jest tanszy
jak ktos rawuje only - 1GB (400) --> databank (1000?)
jak ktos jpguje - 256 -> databank
chyba ze ktos jpguje lokalnie i raz dziennie zrzuca w domq - 1gb z palcem w D... styka
hm, to jak ktos rawuje lokalnie i zrzuca to 4 ? :) tu sie bardziej jeszcze MD oplaca