dzis dotarły, zaczynamy ;)
Wersja do druku
dzis dotarły, zaczynamy ;)
ja odświeżam temat ponieważ tez natrafiłem na takie cuda na allegro i chciałbym się dowiedzieć jak się sprawują, sprawowały?
Ta pojemność jest zdajsie tak samo prawdziwa jak pojemnośc podróbek akumulatorów do body.
http://allegro.pl/item160890282_aa_f...warancja_.html
np te wg niektorych sa dobre jakosciowo a kosztuja o wiele mniej niz firmowki...
Od ca. roku używam intensywnie do flesza AA 2700 mAh Profitexx z Allegro. Zero problemów. A wyglądały na takie baziewie, cena była śmieszna i kupiłem raczej z ciekawości.
Sprawa wygląda tak ze mam 3 lampy po 4 paluszki sztuka czyli 12 akumulatorów potrzebuje. Na zakup GP, Energizery itd w takiej ilości mnie nie stać, wiec poszukuje taniego źródła energii.
Rachunek jest prosty
12 szt x 2,3 zł/szt=27,6zł
12 szt x 5,0 zł/szt=60zł
12 szt x 10 zł/szt=120zł
Ostatnia opcja raczej odpada, z racji małej kwoty jaką obecnie dysponuję. W pierwszej opcji, z tego co znalazłem na forum, wynika, że po 10 ładowaniach można je wywalić. Nie jest najgorzej, bo mogę kupić kolejne 12 szt i jeszcze nie przekroczę drugiej opcji czyli teoretycznie za ok 60 mam 20 ładowań. Jednak, może lepiej poczekać dluuuuuuuużej, zebrać kwotę i wydać 60zł na lepsze baterie a teraz jechać na zwykłych bateriach?
elektroda.pl (użytkownicy forum tamże) z różną egzotyką miewała / miewali doświadczenia. Zaś streszczając jednym słowem: FUJ. Rozwijając zaś wątek: NIE MA obecnie akumulatorów R6/AA o pojemności powyżej 2700 mAh. Co już wielokrotnie udowadniały ładowarki (BC 700, BC 900) z pomiarem pojemności.
Radzę albo celować w mniej pojemne markowe akumulatory, albo w wyjątki "egzotyczne", która ponoć są dobre i tanie, np (z tego co dociera do mnie - nie miałem okazji jeszcze ich testować) akumulatory firmy Batimex o pojemności 2200 mAh.
rolaj:
Profitexx'y działają Ci - i tego nie kwestinionuje, ale to nie oznacza że mają deklarowaną pojemność, byś sie zdziwił, gdybyś miał BC 700/900..
corass:
jeśli forever ma podobną jakość aku AA jak swoich akumulatorów do telefonów komórkowych, to radzę skierować swą uwagę w innym kierunku.