Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x
Wiadome że na wolnym ! :lol:
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x
Wiadome że na wolnym ! :lol:
Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujesz:mrgreen:, a co było dotąd?Cytat:
Zamieszczone przez M_Kuron
I dlaczego nie jest:D?
http://canon-board.info/showthread.php?t=13787Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie;) Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek :D
Wcześniej był Nikon D70 ale wygrał u mnie canon. Po pierwszym dniu mogę powiedzieć, że nie żałuję:)
ciekawe jak wytrzymasz z czwórką dzieciaków....;)Cytat:
Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek
A co Cię najbardziej użekło w 30d?Z jakich opcji korzystasz najczęsciej?
Dzieki za link.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
M_Kuron, a co Cię skłoniło do zmiany systemu, bo między D70, a 30D to przepaść jest ale mogłeś przecież pójśc w D200:grin:?
Skłoniły mnie: opinie fotoreporterów, szumy, tańsze obiektywy, możliwość pożyczenia szkieł od kolegów, szybkość korpusu za którą płaci się ponad 1000zł mniej w stosunku do d200... I to by było tyle:) Kupując d200 i zamieniając swoje dotychczasowe długie szkło na coś szybszego wydałbym w sumie tyle samo co zmieniając system. Jeśli stare graty się sprzedadzą będzie ok.
30D mam jeden dzień więc większosci opcji nawet nie znam:) Na śluby przyda mi się bardzo dobre iso 800 oraz opcja fotografowania w dobrym JPG + RAW (czego brakowało mi w d70) 5kl/sek przyda się na siatkówkę i żużel, dobre iso 1600 pozwoli mi nie spłaszczać zdjęć fleszem w reporterce.
Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii. Korekcja naświetlania EV jest ustawiana w strasznie dziwny sposób, kilka przydatnych rzeczy jest w menu i często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera. Poza tym wkurza mnie ten wieśniacki niebieski guzik do drukowania, ale to już tylko z estetycznego punktu widzenia ;)
Czwórką dzieci proszę mnie nie straszyć!!!! :)
Dzięki za odpowiedź, z tym pożyczaniem obiektywów to fakt zresztą mnie się nawet to z body udaje ale niedługo z tym już konczę:mrgreen: i mam zamiar coś kupić:D.
Gratuluje zmiany systemu,ja niestety musze siedzieć w tym systemie bo bym nie wyrobił z kasą,a rozważam zmiane systemu.Może kiedyś sobie pozwole na to.Życze tylko udanych zdjęć i niech światło będzie z tobą.
zdrada ! zdrada ;)