To chyba pieczarki!Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Wersja do druku
To chyba pieczarki!Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
namierzyłem już sklep we Francji i Holandii - swabsy 55Euro kurczaki pieczone...Cytat:
Zamieszczone przez vinyl_pl
trzepać torbę? wiesz, ja chyba na wyjazd w kraje bardziej zakurzone to sobie 18-200 kupię i bagnet dodatkowo silikonem uszczelnię jezeli w normalnych warunkach tak sie syfi...
[ Dodano: 20 Listopad 2004 ]
ja szkła zmieniam czasami co 5 minut więc u mnie dziala to troszku inaczej, nie będe zmieniał jak sobie 18-200 kupię...ale i tak na makro czasami trzeba będzie sie przerzucać...Cytat:
Zamieszczone przez Tequil
taa to trzepanie mnie rozłożyło na łopatki,Cytat:
Zamieszczone przez synoptyk
wiesz, robiąc kitem czy tele nie jest jeszcze tak źle, ale jak wczoraj makro założyłem i f22-25 ustawiłem, to się normalnie załamałem, wszystkie zdjęcia do **** :cry:
Cytat:
Zamieszczone przez JaW
traktujecie te swoje aparaty jak Maryśka cnotę to nie dziwne, że wyglądają, jakby spod igły wyszły
jeżeli przy naprawde normalnym użytkowaniu matryca tak się syfi to ja dziekuję bardzo,
latem lecę na Borneo i tam dopiero w kość dostanie, wilgoć, wysokość, pył, piach i słona woda, jak przeżyje, to zostanie, jak nie to nawet nie będę go wiózł z powrotem...w Singapurze kupię sobie coś innego, tanio tam podobno jest
To już zacznij sobie wybierać nowy aparat ;-)
A fakt tam bardzo tanio jest ;-)
takie warunki to jest dopiero mój żywioł,jak padnie tzn, że cyfra to nie dla mnie, miałem EOSa 100, dziesięć lat bez czyszczenia chodził jak AK47, bez jednego zacięcia...echhh to był aparat...Cytat:
Zamieszczone przez Spontan
To kup 1v na pewno przetrzyma ;-)
mkII
[ Dodano: 20-11-2004 ]
A tak powaznie to wszystko zalezy od Twojego podejscia. Moze po prostu wyobraz sobie ze Twoj aparat ma "cnote Maryski", ktora w minimalnym stopniu nalezy szanowac, nie trzeba ale nalezy. Jezeli to zlewasz to nie skarz sie na sprzet. To nie jego wina ze mu sypiesz piasek do 'gardla'. Jak juz wypedzelkujesz matryce daj znac, bardzom ciekaw rezultatow.
zastanawiałem się nad tym, a co w momencie zmiany szkieł? matrycę będzie wtedy jak w każdym innym dzieliła tylko migawka...Cytat:
Zamieszczone przez Spontan
oczywiście, że o pewne rzeczy trzeba dbać, ale po pierwsze nie można dbać o nie jak teść o samochód, który wytacza z garażu tylko od kwietnia do października w niedziele do kościoła,Cytat:
aparat ma służyć w pewnych granicach w każdych warunkach, to, że lubię jeździć po świecie nie znaczy, że musze kupić canona serii 1. Wiele osób to robi i nie ma najmniejszego zamiaru kupowac takiego sprzętu, producenci mimo wszystko powinni to przewidywać, aparat może myś ograniczony technicznie, ale ma wytrzymywać warunki, jakie wcale nie sa znowu aż tak niecodzienne...
Mysle ze nawet jak kupisz 10-300/2,8 L USM Hiper No Change Lens System, to i tak bedziesz mial problem z babochami na matrycy. Spojrz co sie dzieje wokol Ciebie jak odpinasz szklo? Ja rozgladam sie nerwowo, czy aby przypadkiem ktos mi nie chce napluc do Digi Puszki. Trzeba byc czujnym, jak piszesz "w pewnych granicach w kazdych warunkach".
Anyway:
To Twoja Wina
problem polega na tym, że:Cytat:
1. zawsze uważam
2. nie zmieniałem jeszcze szkła w trudnych warunkach...i az boję sie o tym pomyslec....
LUZ jezeli moze Cie to pocieszyc popatrz na zadowolonego uzytkownika 70D ktory pisal:
(przedruk z watku o mydle 300D)
"A jeśli chodzi o Nikona - robiłem w Zakopcu w ubiegły week fotki i na jakieś 250 zdjęć wszystkie są ostre jak brzytwa !"
No niby ostre i wogole taki obiektyw 750mm! Ale widac ze kolega rowniez ma problem z brudna martryca....
http://www.icpnet.pl/~jakub_c/zakopane/750mm.jpg
po lewej stronie mega baboch
zeby nie bylo ze sie czepiam na szerokim tez widac:
http://www.icpnet.pl/~jakub_c/zakopane/zak1.jpg
sniegu do Nikona napadalo?