Popmart nie moge za nic w swiecie zrozumiec co miales na mysli8-) szczegolnie z tym wpuszczaniem przy zmianie pasa ruchu.
Wersja do druku
Popmart nie moge za nic w swiecie zrozumiec co miales na mysli8-) szczegolnie z tym wpuszczaniem przy zmianie pasa ruchu.
Tylko niech te Mazury nie zapominają, że Ci na W..... zapewniają im 80% dochodu.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
I skończmy może z regionalnymi wojenkami, OK ?
Ale ja nie mowie o mieszkancach mazur bo oni pewnie z Warszafki sa zadowoleni ale o ludziach przyjezdzajacych tam z calej Polski wypoczywac. To od nich mozna uslyszec najwiecej utyskiwań na warszawiakow na co zreszta w kilku przypadkach znalazlem potwierdzenie chociaz z reguly jestem przeciwny takiej generalizacji.Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Ponadto Akustyk nie idzie sie z Toba niezgodzic. Wielkomiejskie maniery w czasie szybkich wyjazdow na lono natury to tragedia. I podobnie jak i Ty wiecej razy spotkalem sie z paskudnymi zachowaniami ze strony przyjezdnych niz autochtonów.
Kurcze, nie chciałbym powtrzać, ale co do Warszafki - no własnie - 70% tych "warsiawiaków" którzy się lansują na Mazurach, to tacy mieszkańcy stlicy, co "zadomowili się" w Warszawie 2-3-5-10 lat temu. I to głównie oni robią Warszawie takia reklamę w Polsce. :???: :???:Cytat:
Wystarczy, że popatrzę na parking przed własnym blokiem (dla wyjaśnienia - mieszkam w nim od urodzenia - a to już dość dawno było) samochody tych "warszawiaków" maja rejestracje z łódzkiego, lubelskiego, białostockiego, rzeszowskiego, Tarnobrzegu i diabli jeszcze wiedzą skąd (oczywiście bez urazy):(
Może czas najwyższy przestać oceniać ludzi po tym gdzie się urodzili i gdzie mieszkają, a zastanowić sie nad tym jak się zachowują...... bedzie zdrowiej
Jaaasne ;) Teoria o wszechobecnej zazdrosci calej Polski i mania wielkosci poprzez mieszkanie w "metropolii o europejskim charakterze" w jednym zdaniu - dales czadu. Tylko czemu ludzie uciakaja na wies zeby tylko nie siedziec w tych ekstra metropoliach (napisales Krakow a pominales Poznan ktory wcale gorszy od Warszawy nie jest a napewno atrakcyjniejszy turystycznie)Cytat:
Zamieszczone przez popmart
To chyba tylko wlasnych wpuszczacie i ustepujecie w korkach. Ostatnio bylem gosciem w stolicy autem z lubuska rejestracja i wjechanie na sasiedni pas w centrum graniczylo z cudem. Niczym to sie nie rozni od poznania, lodzi czy innych tego typu duzych zatloczonych miast.Cytat:
To moze tylko powiedziec ktos cierpiacy na warszafkę. Malomiasteczkowosc jest znosna, porzadana i napewno nie ma znaczenia pejoratywnego. Tylko czasami trzeba zejsc z gory do ludzi zeby to zobaczyc ;)Cytat:
Pozdrawiam
Mieszkaniec duzego calkiem miasta
To bardzo mozliwe. Sam znam przyklad osoby ze sredniego miasta ktora po wyprowadzeniu sie do Warszawy dolaczyla do omawianej przez Ciebie grupy 70%.Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
nie no... zeby tym autochtonom oddac co tubylcze: jak sie za wies wychodzi i jest kawalek lasku, a miedzy drzewami chlew rozmiaru malego wysypiska smieci, to tego na pewno nie zrobili przyjezdni. a tak u nas wyglada poszanowanie przyrody przez ludzi, ktorym zal pieniedzy na wywoz smieci...Cytat:
nie do konca malomiasteczkowosc, ale fatalny, przerazliwie chamski zwyczaj. ktos kiedys powiedzial, ze kulture poznaje sie po stosunku do otoczenia i przyrody... ano wlasnie...
Nie no jasne tego typu problemy czytelne sa tak w miescie jak i na wsiach. Jeszcze sie nie nauczylismy ze ten lasek obok pomimo ze Panstwa to tez i nasz. To musi potrwac i miejmy nadzieje ze nie dlugo.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
haha wiedziałem ..... no cóż tak ludzie uciekają że za 1,2 mln ludzi w 15 lat zrobilo się 2,5 mln ....
a o ruchu drogowym to doświadczenie własne i poprostu brak przyzwyczajenia ludzi z innych miast w Warszawie jeździ się już podobnie jak w wielkich miastach Europy
a małomiasteczkowość dotyczyła mentalności i realnej zazdrości wyrażanej zazwyczaj : "warszafką" i innymi epitetami o podobnym zacięciu...
tylko że w Warszafce jest 30-40 teatrów a w kulturalnym Krakowie we wrześniu otwarte były 3 w tym jeden z oklepaną klasyką .... knajpy do wczesnego rana czynne a w Gdańsku o 11 wieczorem pustki i zaganiczni turyści nie bardzo wiedzą co ze sobą zrobić ...
Wiecie takich przykładów jest masa.... a i śmiecie wszędzie podpisane "warszawa" jakoś jak patrzę na zachowanie przeciętnego Ślązaka mam inne wrażenie ?! a wogóle Stolica jest bardzo czystym i zielonym miastem w porównaniu do innych miast w polsce a nawet i Europie, nie ma wielkich zakładów produkcyjnych itd .... soz ale takie są fakty ....
jak przyjadę do domu mogę zrobić fotkę mojego blokowiska wielu z was może zobaczyć szczęki na podłodze ....
Hehe no i niechcacy rozpetalem mala wojne:grin: wiecie moze jestem podlym debilem, badziej buraczastym niz lepper ale nic mnie tak nie bawi jak mina kierowcy na pasie obok (z rejestracja wawa) ktoremy sie pokaze gest "poprawiania krawata":grin: jak ja to kocham:-D
Swoja droga cala ta sytuacja z warszawa wynika z tego, ze jestem tam duzo nowobogackich (jak wszedzie ale tam jest wyjatkowe zageszczenie ,ba wiadomo - stolicyja), ktorzy we wszystkich kurortach zachowuja sie jak nie wiadomo kto, stad sie rodzi ta nienawisc. To samo dotyczy burakow z Krakowa i Poznania, ze akurat w wawie ich najwiecej to juz inna bajka:grin: