heh :lol: ale nie smiej sie ;) tutaj 90% to nikony, a 10% to canony : :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Kubak82
Wersja do druku
heh :lol: ale nie smiej sie ;) tutaj 90% to nikony, a 10% to canony : :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Kubak82
wiem, wiem.. kumpel tez ma nikona.. co was wszystkich podkusilo :wink: :mrgreen:
warto miec legitymacje reporterska to czesto bardzo pomaga. Wpuscili mnie na kilka imprez mimo, ze nie mialem na nie akredytacji (jedynie ów legitymacja, nawiasem mówiąc wydana przez redakcje internetowego serwisu).
Wystarczy, ze jest w widocznym miejscu i dla wielu bramkarzy jest to wystarczające (może nie wiedzą czym się różni akredytacja od legitymacji? ;) ).
Wyrobienie takiej legitymacji to bardzo prosta sprawa, zaproponuj wspolprace jakiejs gazecie.
W dużej mierze akredytacje trzeba kupić! Więc raczej nie pójdzie do gazety, że chcesz focić te impreze a oni nie zapłacą 200zł za akredytacje dla osoby którą widzą pierwszy raz w życiu.
Byłem na TVP Sopot Festiwal 2006 i fotoreporterów nie było zbytnio dużo, byli tylko naprawde Ci co byli zainteresowani mocno bo akredytacje chodziły od 200-300zł.
Nie przeskoczysz tego. Musisz być w gazecie lub w wydawnictwie.
Postaram sie zalatwic VIP'a na Mayday, to wystarczy zeby wejsc nawet na scene:twisted:
Najczęściej wystarczy napisać maila do organizatorów. Pokazać swoją strone i ewentualnie powiedzieć, że zdjęcia bedą mogli wykorzystać i już. Na TVN Sopot Festival akredytacja kosztuje 500 zł:(
Tak zrobie, napisze moze mejla ze zbieram zdjecia do portfolio i beda mogli je uzywac.
liquidsound - jak byłem na TVP Sopot Festiwal 2006 to chce Ci powiedzieć że ich to nie urządza, że będą mogli korzystać z Twoich fotek, bo TVP miało swojego fotoreportera który robił dla nich zdjęcia. Sądze że TVN również by takiego miał. Jeśli organizatorami jest telewizja, gazeta lub radio to na bank mają swojego fotoreportera. Z resztą jeśli mają swojego fotoreportera to wtedy właśnie trzeba kupić akredytacje. :) Troche chamskie ale cóż.:)
Zastanawiam się czy PAP musi wykupywać akredytacje?
Dobra robaczki ale nie porownujcie tam medialnego wydarzenia jak sopot festiwal z sensation white albo mayday polska;)
To, że się zapłaci za akredytacje to nie znaczy, że się ją odrazu dostanie.