IMHO pojemnosc zdjecia zalezy od "gestosci" obrazu... im ciemniejsze - co nie oznacza ze bez szczegolow- to plik bedzie relatywnie wiekszy...
Wersja do druku
IMHO pojemnosc zdjecia zalezy od "gestosci" obrazu... im ciemniejsze - co nie oznacza ze bez szczegolow- to plik bedzie relatywnie wiekszy...
Właśnie, 300d i 10d tak samo ustawiały światło?
Nie miały wyjścia - obydwa były w trybie M i z takim samym ISO :) Chodziło własnie o uzyskanie identycznych fotek.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
[ Dodano: 15-11-2004, 08:18 ]
Nie - właśnie (zupełnie przypadkiem, bo o tym akurat nie pomyślałem przy teście - ale korzystałem parę dni przed i zapomniałem wyłączyć) mój 10D miał +1. 300D na 90% też, bo właściciel jest z takich co to w takich dziwnych ustawieniach raczej nie grzebią :)Cytat:
A patrzyłeś czy różnią się jpegizacją?
Inny zabawny szczegół: 300d nie czyta wszystkich tagów EXIFa z 10d...
A dokładniej? Bo to sa mimo wszystko _różne_ zdjęcia ;-)Cytat:
Ale jakies szczegóły wyświetla. Podobnie jak G5 vs. 10D - jeden potrafi wyświetlać dane z obrazków drugiego (nie wszystkie oczywiście).Cytat:
Sam nie wiem jak... Jak rozumiem, różnicy łatwo nie widać...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ale jakies szczegóły wyświetla. Podobnie jak G5 vs. 10D - jeden potrafi wyświetlać dane z obrazków drugiego (nie wszystkie oczywiście).[/quote]Właśnie. Zdawało mi się, że Canon ma swoje rozszerzenie EXIFa i się go trzyma. Jak inaczej zewnętrzny soft sobie radzi? Ma każdy aparat z osobna rozklepany?Cytat:
Dobre!!!Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ja tak na szybko przewaliłem pliki Jpg ze swojego 10D i widzę, że w najwyzszym trybie 'nie udało' mi się wyciągnąć większej objętości niż 3.3 MB z jednego zdjęcia. Typowa objętość w tym trybie to poniżej 1.5 MB.
A w moim dawnym 300D to średnia wychodzi pomiędzy 2,5Mb a 3MbCytat:
Ja tak na szybko przewaliłem pliki Jpg ze swojego 10D i widzę, że w najwyzszym trybie 'nie udało' mi się wyciągnąć większej objętości niż 3.3 MB z jednego zdjęcia. Typowa objętość w tym trybie to poniżej 1.5 MB.