Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
:mrgreen: :wink:Cytat:
Wersja do druku
Cytat:
:mrgreen: :wink:Cytat:
Nikon sam sie przyznal ze nie planuje, kodak na tym praktycznie padl a rockwell nazwal FF "outdated standard". Wybacz, ale FF u nikona na dzien dzisiejszy jest tak prawdopodobne jak sredni format od Canona.
nikon na 200 i 400 iso szumi na rowni z canonem lu niznacznie mniej ale od iso 800 na nikonie jedna wielka papka wychodziCytat:
Zamieszczone przez tadek
dlatego jesli ktos cyka foty w nie najlepszych warunkach to tylko matryce canona
A próbowałeś D200? Spróbuj, tu co poniektórzy (nie będę pokazywał palcami :mrgreen:) prawie zdradzili jedyny słuszny system po pomacaniu tego body, właśnie ze względu na tą "przyjemność" ;-) Zawsze to będziesz miał jakieś szkiełka na rozruch, a nie budowanie od zera.Cytat:
Zamieszczone przez tkirmuc
nikon ma za duzo przyciskow :P
wzialem nikona kolegi do ręki i się zdziwiłem że potrzebują przełącznik AF/MF na body ;D
canon albo śmierć! canon aghbar ! :P
Z prawda jest jak z ****. Kazdy ma swoja wlasna.Cytat:
Zamieszczone przez obey
Tyle ze my tu o amatorach piszemy (autor watku). Wiesz ile kosztuje 200-400?? Genialne szklo musi byc, ale 5000$ to nie na kieszen amatora w PL. Specjalnie wymienilem kilka szkiel ktore wydaja sie w zasiegu autora watku i moga go zainteresowac. L-ki ze swiatlem F4, itp. Bo to dla matora jest przewaga C nad N.
Dla mnie to ze nikon ma 200-400 nie jest przewaga tego systemu. Bo nie mam i nie bede mial 5k$ na zbyciu.
A dla totalnego amatora, to i tak bez roznicy, bo kupi jakies 18-200. I gdzie by tego nie podpial, to bedzie .... jak bedzie.
Marcin
No canon ma tez swietne 300/4 IS tez w cenie "amatorskiej" ;-)
Za cene tego super 200-400 od nikona mozna kupic spory komplet wyjechanych elek. Warto to zauwazyc przy pokazywaniu przewagi systemu.
A jesli nie zwracamy uwagi na cene... Canon ma 1200 f/5.6 :D
Zwał jak zwał...
Prawda jest taka, ze czesciej nikoniarze przesiadaja sie na Canona (i sobie go chwala) niz odwrotnie. O czyms to swiadczy - bez wzgledu na to czy jest sie profi czy amator.
Napewno... takich z ogniskową 400mm i światłem 4.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Dodatkowo Canona można powiesić na ścianie :mrgreen: