Sie sprzeda 350 i kupi 370:p
Wersja do druku
Sie sprzeda 350 i kupi 370:p
No tu bym nie był taki akurat hop do przodu:lol: :lol: Jakoś nie mogę kupić 5D nawet gdym sprzedał swoje puszki i tak bym musiał ciut dołozyc (znaczy się jakieś 50%):cry:Cytat:
Zamieszczone przez liquidsound
No wiadomo ,ze bez dolozenia kasy sie nie obejdzie:wink: ale zawsze pare zlotych ze sprzedania puszki zostanie.
Zgadza się. Ale u mnie po prostu nie ma nigdzie sklepu fotograficznego z prawdziwego zdarzenia, wszędzie są tylko malutkie kompakty wielkości pudełka od zapałek w cenie 1200 zł.Cytat:
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
A co mi zostaje do wyboru oprócz EOS 350D do obiektywów Canona? 20D jest już dużo droższy. A grip... zależy jaki. Nieoryginalny kosztuje 280 zł, a oryginał nawet koło 500 zł. Więc pewnie kupiłbym ten za 280 zł.Cytat:
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
No ja też chcę 'pstrykać', ale na razie nie ma czym. Na jakie obiektywy wymieniłeś stare? Na EF-S? Ja nie mam zamiaru, bo nie chcę się pozbywać analogowej 300-tki.Cytat:
Zamieszczone przez Szycho
Panowie, a co z tą obudową z plastiku? Do czego ją porównywać, bo nie miałem okazji dotknąć aparatu? Jak ta z EOS 300, czy gorszej jakości?
Aha, myślałem co nieco o obiektywie zamiennym zamiast kitowego. O Sigmie. Ale fotografowie mi to odradzili, bo twierdzą, że zamiennik nigdy nie jest tym samym co oryginał i na pewno nie jest idealnie dopasowany.
Karolek, 300 też raczej się nie pozbęde - czasami lubie wziąć zenitara i strzelić jakieś rybie oko. Stare obiektywy jescze mam, tylko ich nie używam. EF-S to tylko Kit, a pozostałe jak w podpisie. Co do plastiku...to ja wiem...jest jaki jest, ale mi to wcale nie przeszkadza.
Kupuj aparat i nie czekaj, bo się nigdy nie doczekasz. :)
Cytat:
Zamieszczone przez stdanielo
I słusznie - potem wyjdzie znowu jakieś cudo i kicha. Jak kupiłem 20 to po złości zrobili 20a :lol:
Kupuj chłopie i sie nie martw co bedzie i kiedy.:mrgreen:
No tak... to poczekaj na promocję. W MM ma być po 2500 zł więc w autobus/pociąg czy jak i do sklepu po aparat... albo czekaj do marca i będzie następca.Cytat:
Zamieszczone przez Karolek
Zaczną wyprzedawać 350D i kupisz za ok 2000 zł nowy.
W sumie to tylko pół roku:)
aha oryginalny grip jest cały czas w sprzedaży w sieci fotojoker po 379 zł.
Ja bym brał i się nie zastanawiał. Fajne zdjęcia tym da się robić. Plastik jak plastik - taki plastikowy. Jeśli chodzi Ci o wytrzymałość plastiku to mojemu koledze spadł na beton i jeszcze go kopnął..... po czym podniósł i dalej robił zdjęcia!
Sam piszesz, że nie bardzo widzisz alternatywę. To na co Ty jeszcze czekasz, biegnij do sklepu, światło czeka!
Jestem za zakupem. Ostatnio body cyfrowe przypominają komputery. W momencie zapłacenia mamy stary sprzęt.
Druga sprawa czy warto zmieniać body z wersji na wersję? (300D - 350D). Może lepeij robić to z przeskokiem? (300D - 350D omijamy - > 3xxD ewentualnie kupujemy). Albo od razu wchodzić w body z wyższej półki a dotychczasowe eksploatować dopóki będzie spełniało swoje zadania i sprosta wymaganiom.