rotfl i co niby dowiodl ten test ? :>
aa wiem wiem ;] glupoty tego co to robil ;]
Wersja do druku
rotfl i co niby dowiodl ten test ? :>
aa wiem wiem ;] glupoty tego co to robil ;]
Kluczem do dobrych zdjec w aparacie jak i telefonie jest obiektyw. Dzieki malym matrycom mozna robic male i tanie obiektywy i mocowac je gdzie popadnie :-)
Nic dziwnego, ze prognozy sa takie, ze telefony beda miec 12-18% rynku kompaktow. Na razie jednak obiektywy sa mocowane tylko w telefonach high-end. W reszcie jest kawalek soczewki z plastiku i nawet przy matrycy 2MPix jakosc jest zalosna.
Co dowodzi taki test ? Ze zabawka tez mozna uzyskac wynik jak na sprzecie profi :-)
no... zwlaszcza, ze porownywany jest downsampling z trabanta z kiepskim egzemplarzem kita i downsampling z 5D.Cytat:
Zamieszczone przez Fotos
jak maluchowi i Ferrari zainstalujesz ogranicznik obrotow do 2000RPM to tez beda podobnie jezdzic :mrgreen:
podobnie :) nie znaczy tak samo wiec jak dla mnie idealny przyklad :)
Eee, to raczej chodzi o to, ze czy maluchem czy Ferrari w pewnych warunkach dojedziesz w to samo miejsce :-)
A roznica moze byc w szybkosci badz wygodzie i wrazeniu zrobionego na publice :-)
Podobnie mozna porowanac np. A610 z 5D. Zastosowanie obiektywow w telefonach zamiast fotoplastikonu, to naprawde skok jakosciowy. Wystarczy porownac np. Nokie N70 z N90.
Jak sie rynek rozwinie trzeba bedzie pomyslec o zestawach cokin K (K=komorka) i polaryzatorach 10 mm :)
Pierdu pierdu :-) Już na pomniejszonych zdjęciach przejarane ramy okienne sie zlewaja w białą plamę, histogram w ząbek czesany, skuśne linie też w ząbek. No "szczym" do gościa... niech mu ktoś inną matrycę przylutuje ;-)
Ale taki "aparat" w telefonie ma jedną niezaprzeczalną zaletę zawsze mogę go mieć przy sobie. A że robi zdjęcia "prawie" jak 350 to to wiadomo!
Moj znajomy fotograf kupił swojej Córce ten własnie telefon... wypas i ładne zdjęcia jak na telefon z .... och przepraszam aparat z telefonem :D
To nie trabant, porownywano 350d. Nie moge sie doczytac gdzie pisano, ze byl to kiepski egzemplarz kita?Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
czesc.Ch.