-
Wiesz, "rozmiar" akurat tu nie ma znaczenia. Sklepy foto ze sprzętem to akurat marniutkie są. Mogę sobie kita najwyzej kupić, małpkę albo scierke do kurzu. A coś bardziej wyszukanego to łooohoho, panie... Elke to sobie moge najwyżej koleżankę pomacać :) Ale wracając do tematu ten 70-300 pasuje mi wręcz idealnie i jestem na niego zdecydowany i trochę denerwują mnie braki w podaży.
-
Cytat:
Zamieszczone przez p_lar
Wiesz, "rozmiar" akurat tu nie ma znaczenia. Sklepy foto ze sprzętem to akurat marniutkie są. Mogę sobie kita najwyzej kupić, małpkę albo scierke do kurzu. A coś bardziej wyszukanego to łooohoho, panie... Elke to sobie moge najwyżej koleżankę pomacać :) Ale wracając do tematu ten 70-300 pasuje mi wręcz idealnie i jestem na niego zdecydowany i trochę denerwują mnie braki w podaży.
Zadzwoń na Wronią
Biuro handlowe:
WARSZAWA, ul.Wronia 35/37
(0-22) 654-17-61 lub 0-888-357-357
czynne:
PON - PT.: godz. 10-18,
SOBOTA.: godz. 10-15,
NIEDZIELA: Giełda FOTO w Klubie Studenckim “STODOŁA” ul. Batorego 8 Warszawa- stanowiska 105-108
Ja u nich byłem to mieli
-
Koledzy na optyczne.pl napisali:
"W połowie czerwca b.r. Canon przyznał się, że obiektyw Canon EF 70-300 mm f/4.0-5.6 IS USM wykazuje problemy z ostrością obrazu, gdy wykonuje się zdjęcia z aparatem ustawionym w pionie..."
Więcej info: http://www.optyczne.pl/?news=174
Szkoda, bo też czekam na to szkiełko. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko będzie OK.
-
Dzieki Avadra_K, zapytam ich czy maja z rzeczoną wadą. Arek z optycznych nadal nie dostał odpowiedzi od canon polska w tej sprawie :shock: Może wybiorę się na giełdę do stodoły. W każdym razie dziś zamiast pracować gmerałem po necie w poszukiwaniach i jeszcze jest fotoit.pl z w miarę przyzwoitą ceną. W każdym razie bez wycieczki do Wawy się pewnie nie obejdzie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez digi61
Koledzy na optyczne.pl napisali:
"W połowie czerwca b.r. Canon przyznał się, że obiektyw Canon EF 70-300 mm f/4.0-5.6 IS USM wykazuje problemy z ostrością obrazu, gdy wykonuje się zdjęcia z aparatem ustawionym w pionie..."
Więcej info:
http://www.optyczne.pl/?news=174
Szkoda, bo też czekam na to szkiełko. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko będzie OK.
Ta wada podobno występowała w obiektywach które na trzecim miejescu w numerze miały czyfrę 0 lub 1. Już gdzieś o tym na formu było. Pozdrawiam:-P
-
Dokładnie :) Dlatego przed zakupem sprawdzać numer seryjny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez p_lar
Też bym kupił gdyby grabie mnie nie latali jak staremu pijakowi :)
jezeli tak jest to 70-300... jest szkłem dla Ciebie. IS doskonale to eliminuje ;-)
IS jest w 2 pozycjach więc problemu nie bedziesz miał.
Wiem bo mam.
Mam i jestem zadowolony!:-D
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez januszP.
Szkoda, że jesteś z Gdańska :)
-
Jak rozpoznać wadliwy obiektyw 70-300IS:
-
Cytat:
Zamieszczone przez januszP.
jezeli tak jest to 70-300... jest szkłem dla Ciebie. IS doskonale to eliminuje ;-)
IS jest w 2 pozycjach więc problemu nie bedziesz miał.
Wiem bo mam.
Pozdrawiam
No właśnie, ja potrafie rozmazać przy 50mm na eosie 350 i czasie 1/125 :)
więc tele z IS by mi bardzo pasiło.