dobry darmowy = tylko Gimp
jeszcze do optymalizacji Fireworks - jak dla mnie najlepszy - niestety platny :(
FAR - do sciagania z karty 8)
PS.
widze, ze nie tylko ja nie przepadam za PS - chociaz wszyscy tak sie nim zachwycaja :roll:
Wersja do druku
dobry darmowy = tylko Gimp
jeszcze do optymalizacji Fireworks - jak dla mnie najlepszy - niestety platny :(
FAR - do sciagania z karty 8)
PS.
widze, ze nie tylko ja nie przepadam za PS - chociaz wszyscy tak sie nim zachwycaja :roll:
A ktoś moe ma jużnowego PS 8.0 i może coś o nim powiedzieć??
Ja mam Paint Shop Pro 8 i bardzo Polecam !!! wersja z sieci dziala 2 miesiace co wystarczy aby sie nauczyc programu i poprawic sporo zdiec, po 2 miesiacach trzeba cofac date :P bardzo fajnie daje sie nim poprawiac przebarwione zdiecia robione bez lampy, Corell P-Paint nie dawal takich rezultatow.
Pozd. :mrgreen:
używam PS CS i jestem zadowolony :) szczególnie że w ostatniej wersji można otwierać RAW`y :D chociaz jak na moje umiejętności trochę to skomplikowane :? używam też corela photopainta 12.
do zrzucania z aparatu oryginalnego softu bo ma swoje plusy. czsem acdsee 6 ale tam jest średnio fajnie ;)
Witam . Używam MGI Photo Suite SE ver1,6 Stary to program lecz przyjazny dla mnie.Ma to czego najczesciej używam. bardzo łatwo mozna coś zgumowac lub wkleić :lol: . I ma dobra kompresje jpega (prawie 10x). Teraz juz troche mi nie odpowiada i szukam programu by z 900 kb zdjecia zrobic jakiek 30 kb aby lepiej przesylac przez neta zdjecia. Photoshop i Corel to dla mnie za ciężki program aczkolwiek sobie radzę. Może znacie jakiś prosty i darmowy programik co zmniejsza wagowo pliki ze zdjeciami.
Pozdrawiam
Ja z potrzeby zalegalizowania sie mam Adobe Creative Studio dlatego uzywam Photoshopa CS do pracy nad fotkami. A jak mi sie spieszy to edytor w ACDSee 5.0 - zreszta podoba mi sie sposob w jaki kompresuje jpg'i.
IrfanView.Cytat:
Zamieszczone przez Mute
Mam nadzieje ze cholerna kompresja i strata jakosci ci nie przeszkadza?
Vitez
Dzieki za szybka podpowiedz. Pobawie sie tym programem .kompresja nie jest dla mnie lecz mozliwosc szybkiego przeslania innym swych pstryczkowych wypocin :D . dla siebie zostawiam bez kompresji mam nagrywarke.Slaba jakosc mialem na poprzednich aparatach lecz apetyt rosnie w miare jedzenia. :lol:
Pozdrawiam
I naprawde myslisz ze prawidlowo ocenia te wypociny otrzymujac je tak skopane przez kompresje?Cytat:
Zamieszczone przez Mute
Jak ja bym zobaczyl spikselowane zdjecie to bym tylko powiedzial "u, ale skopane" ale coz... twoj wybor 8) , lepiej przesylaj 100-200kB 800x600 - rowniez szybko ida, nawet modemem a jakosc o niebo lepsza.
Z taka kompresja masz gorsza jakosc niz na poprzednich aparatach, moze ty widzisz oryginaly ale nie wstydzisz sie tak slabych jakosciowo zdjec pokazywac? ;)Cytat:
Slaba jakosc mialem na poprzednich aparatach lecz apetyt rosnie w miare jedzenia. :lol:
Vitez
I tym postem mnie przekonales. Masz słuszną racje, nie po to sie przesyla by ogladac piksele i szumy na zdjęciach. Musze stac sie małym "profesjonalista" i patrzyć innymi oczami. To jest wpływ poprzednich posiadanych aparacikow marki idiotcamera i aby bylo byle by było. Dzieki za przekonanie i za bardzo dobra rade. Napewno skorzystam z Twoich ( Waszych ) rad i naucze sie wiele ( oj wiele....) :lol:
Pozdrawiam serdecznie