wydaje mi sie, ze po takiej zmianie roznica bedzie niezauwazalna.Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
dziwne nie jest ;) bo to raczej nie jest program do obrobki jpg :)Cytat:
Wersja do druku
wydaje mi sie, ze po takiej zmianie roznica bedzie niezauwazalna.Cytat:
dziwne nie jest ;) bo to raczej nie jest program do obrobki jpg :)Cytat:
Ale "Working" szybciej nie będzie znikać.Cytat:
Wiesz ja nie mam maka. Z programem mam doczynienia z godzinkę ;-)Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
No ale jak masz na wczoraj wybrać 4 zdjęcia z 300 to coś cię strzela jak Bridż rwie zdjęcia zamiast je płynnie przewijać.Cytat:
Zamieszczone przez piast9
Raczej nie, bo ta pamiec dot. tylko i wylacznie tekstur 3D wiec w 2D mozesz to olac. Procek+Ram+szybki HDD - to cie interesuje, grafa nie. Zreszta do obrobki zdjec to ja polecam Matroxa. Kolory nieporownywalnie lepsze niz jakakolwiek Nvidia czy nawet Ati:-|Cytat:
Dokładnie tak. Ja mam szybki dysk i 1GB Ramu, ale procek słaby i tnie bardzo.Cytat:
Zamieszczone przez tomaj_2
A co sądzisz o NVidia Quadro. Do 3d są bardzo dobre. Nie słyszałem o ich przydatności w 2d.Cytat:
Taki maly OT.Cytat:
Matroxowosc matroxa to jest juz nieaktualny mit. Karty Ati maja bardzo dobre odworowanie kolorow.
Powiem tak - Ati ma rzeczywiscie lepsze kolory i ostrosc obrazu niz Nvidia, ale ... porownanie np Radek 9800Pro kontra Matrox Parhelia wypada na korzysc tego drugiego. Jasne ze bardziej uniwersalna karta jest Ati:-PCytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Ja tez nie :-)Cytat:
Zamieszczone przez mkwiek
Wiesz to jest grafa typowo do 3D czyli 3D Studio, Maya itp. Poza tym droga ;)
Mówcie, co chcecie, ale jak dla mnie szybkość AL jest zabójcza. Co prawda trochę mu zajęło zaimportowanie mojej kolekcji 11k zdjęć, ale teraz śmiga jak trzeba.
Aha - mój konfig to WXP, Pentium D 2.8 GHZ, 2GB RAM, 160GB (7200RPM) i beznadziejna karta graficzna Radeon X300.
Na FM ludzie piszą, że z grafiką 512 też c*ujnia. Adobe sucks!
Nie wierzę by zoptymalizowali kod w wersji którą za free muszą oddać klientom Pixmanteca.
Ja mam 64MB na karcie w macu i Lightroom smiga lepiej niz na moim firmowym PeCecie ...wiec ja byl krzyknal microsoft sucks! :mrgreen:Cytat: