Mam holder szerokokątny i przy 10 mm jest minimalna winetka łatwo do usunięcia w PSie... jest to oczywiście mocowanie na jeden filtr... czasem brakuje drugiego mocowania.
Wersja do druku
Mam holder szerokokątny i przy 10 mm jest minimalna winetka łatwo do usunięcia w PSie... jest to oczywiście mocowanie na jeden filtr... czasem brakuje drugiego mocowania.
ja mocuje przez pierscien i efekty sa TAKIE 8-)
A czy ktos z Was probawal tego wiekszego systemu Z-PRO? Zbieram sie do przesiadki na 30D ale mam 10-22 Canona i zastanawiam sie jaki bedzie efekt (holder jest na 3 filtry z tego co wiem (oryginalny). pozdro
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To znaczy Z-PRO? Myslalem ze on ma wiecej mocowan?
nie jest tak zle - w zestaiwe z trzema szarymi polowkami dalem 380 zlotych (130 dolcow). Problem mam tylko z polarem bo drogi pieronsko jest a jescze nie moge sie wywiedziec czy jest to okragly czy 4-katny (tak wyglada an zdjeciach)...wiec nie bardzo rozumiem jak tym krecic...
Temat stary, ale nie chcac zakladac nowego ten bedzie najodpowiedniejszy do zadania tego pytania:
Niedlugo bede mial Canona 10-22 i raczej dokupie do niego jakis filtr ochronny, bedzie nim uzywana przeze mnie juz w 2 szklach HOYA HMC. Czy ktos moze mi powiedziec, czy filtr bedzie w jakikolwiek sposob winietowal w 10mm? W innych szklach jest ok, jednak to bardzo szeroki zoom i do tego pod EF-S wiec tym bardziej jest szansa na winietke.
HOYA HMC bedzie ok, czy myslec nad zakupem czegos w wersji "SLIM" ?
Używam hoya hmc super i nie zauważyłem winietowania (poza tym, które sam obiektyw wprowadza;)).
Ok wlasnie o to chodzilo :) A tak wogole, masz Super HMC ale bez dopisku Pro1 (dla pewnosci) ??
Tak:)