Odp: Gwaranca/Rękojmia na obiektyw Canon
to profesjonalny sprzęt za profesjonalną cenę i należy oczekiwać analogicznego serwisu, nic więcej, nic mniej - jeśli serwis nie jest w stanie doprowadzić obiektywu na gwarancji (naprawianego w ramach gwarancji producenta) do zgodności ze standardem fabrycznym to niech go odsyła do producenta do kalibracji optyki - wszyscy staramy się zachować dystans takie spory mogą nie być czarno białe ale w przypadku gdy serwis jest gwarancyjny to niestety jestem za podejściem z bardziej cywilizowanej cześci świata - klient ma zawsze rację, oczywiście jak naprawiam pogwarancyjnie to też oczekuję profesjonalnego serwisu
Tak jak Mirror pisze. Zresztą mam wrażenie, że branża fotograficzna jest bardzo świadoma, a już w szczególności ludzie, którzy kupują obiektywy typu "L". Wiedzą co kupują, czego oczekują i jak powinno to działać, więc wciskanie kitu przez takie "Pro" Club jest bardzo słabe.
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to profesjonalny sprzęt za profesjonalną cenę i należy oczekiwać analogicznego serwisu, nic więcej, nic mniej - jeśli serwis nie jest w stanie doprowadzić obiektywu na gwarancji (naprawianego w ramach gwarancji producenta) do zgodności ze standardem fabrycznym to niech go odsyła do producenta do kalibracji optyki - wszyscy staramy się zachować dystans takie spory mogą nie być czarno białe ale w przypadku gdy serwis jest gwarancyjny to niestety jestem za podejściem z bardziej cywilizowanej cześci świata - klient ma zawsze rację, oczywiście jak naprawiam pogwarancyjnie to też oczekuję profesjonalnego serwisu
Pełna zgoda :)
Cytat:
Zamieszczone przez Bangi;1469488 [MENTION=27765
Leon007[/MENTION] ja ich nie tłumaczę, ani też nie atakuje. Staram się tutaj wrzucać ogólnie ciekawe rzeczy, na temat których wiedza może się kiedyś komuś przydać. Nawet jeśli są to negatywne rzeczy na czyjś temat, to jednak staram się zachować dystans, pomimo, że dana sytuacja może mi się również nie podobać.
Wierzę Ci. :D
Ja tam obligatoryjnie nie ufam nikomu i niczemu co ma przedrostek "PRO"
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Ja tam obligatoryjnie nie ufam nikomu i niczemu co ma przedrostek "PRO"
Włącznie z prokreacją?
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
napisz jak się temat zakończy
Witam ponownie,
Sprawa mojego obiektywu dobiegła wczoraj końca. Po drugim zwrocie obiektywu do sprzedawcy, sklep postanowił wysłać obiektyw czwarty raz do serwisu tym razem w Niemczech. Ponieważ było to drugie zgłoszenie wady z tytułu rękojmi, sklep przystał na moje żądanie i zanim obiektyw wrócił z serwisu, dostałem nowy egzemplarz.
Cytat:
Zamieszczone przez
novy
Witam ponownie,
Sprawa mojego obiektywu dobiegła wczoraj końca. Po drugim zwrocie obiektywu do sprzedawcy, sklep postanowił wysłać obiektyw czwarty raz do serwisu tym razem w Niemczech. Ponieważ było to drugie zgłoszenie wady z tytułu rękojmi, sklep przystał na moje żądanie i zanim obiektyw wrócił z serwisu, dostałem nowy egzemplarz.
Ale jak rozumiem, nowy nie wykazuje wad starego?
2 załącznik(ów)
Co tu pisać... (prawy dolny róg był najgorszy). Trzy razy kalibrowany przez Proclub.
Załącznik 19663Załącznik 19664
Ale, że ten nowy obiektyw, który dostałeś też już był 3 razy na kalibracji???