Aparat z wentylatorem ;)czyli znow badziej o video chodzi... Ciekawe jak wypadna osiagi matrycy pod foto i video..guzikologia znow jakies zmiany wlacznika..
Wersja do druku
Aparat z wentylatorem ;)czyli znow badziej o video chodzi... Ciekawe jak wypadna osiagi matrycy pod foto i video..guzikologia znow jakies zmiany wlacznika..
Ale się te czasy pozmieniały. Przy premierze 5d mkII czy 6d o godzinie 15.00 mieliśmy na grupie już 15+ stron komentarzy :)
Bo nad czym się tu rozpisywać ;-)
Zrobiłem preorder .... teraz tylko czekać :)
ps. R5 na sprzedaż :)
p,paw
Bo to chyba też jest już trochę tak, ze na prawdę nie specjalnie jest już o czym dyskutować.
Oczywiście można teoretyzować o nowej matrycy a tym czy AF jest lepszy czy jeszcze lepszy. W ergonomii w zasadzie bez zmian (fajnie, że EVF jest R3 - jaśniejszy OLED).
R5-ka to był bardzo udany aparat tak więc też dziś trudno o jakiś mega przełom.
Cieszę się, że nowa bateria będzie silniejsza - bo tu mnie R5 często jednak nieco denerwuje.
p,paw
I czasy się zmieniły i my (tzn ja na pewno). Ja chcę małe i lekkie aparaty więc Canon nie ma raczej nic do zaoferowania. Ten R5 Mk II to z pewnością świetny aparat tyle, że większości z nas raczej niepotrzebny. Może gdyby rzeczywiści pokazali coś jak cyfrowy Canon P...
Ok, podejdą - będą ciut wykastrowane, ale powinny działać w miarę poprawnie.
Jedynie ten adapter będzie potrzebny, jeżeli komuś na szczelności zależy - o ile dobrze kojarzę.
Oczywiście mówię o starych speedlite Canona (czyli np. 580EX II, 430EX II), bo to że jakieś Metz, Godox czy Yongnuo nagle mogą przestać działać, to wiadomo. ;)
Dokładnie. A ceny coraz większe.
Ale to chyba ogólnie wszędzie na świecie taki trend.
Pod filmami oraz na fb za to tłumy komentujących. R5 jako tako ale R1 strasznie obrywa. Media społecznościowe wszystko przyjmą, nawet najtrudniejsze rzeczy.