Odp: Canon RF 35 mm f/1.4L
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Żeby kupić ten obiektyw potrzebne chyba będzie zaświadczenie lekarskie, a może i dwa- jedno od kardiologa, a drugie od psychiatry :mrgreen:
Na FM przeważają pozytywne opinie na tą premierę. Ale nie dziwię się skoro ich cena w $ jest jeszcze do przyjęcia. W PL musimy zapłacić 50% wiecej za to szkło !
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertoM
Na FM przeważają pozytywne opinie na tą premierę. Ale nie dziwię się skoro ich cena w $ jest jeszcze do przyjęcia. W PL musimy zapłacić 50% wiecej za to szkło !
Może jest u nich taniej, ale za to my mniej zarabiamy ;)
Tak marudzicie, ale fajnie, że ten obiektyw powstał. Dziwi mnie kolejność - myślałem, że pierw wypuszczą bezkompromisowe RF 35/1.2L (nie miał wyjść w tym roku?). Cena faktycznie wydaje się spora, szczególnie u nas po doliczeniu wszystkich podatków i porównując do ceny Sigmy 35/1.4 DG DN. Tylko czy Canon kiedykolwiek patrzył na ceny kundelków i się nimi sugerował przy wycenianiu swoich obiektywów? Dodatkowo nawet Sigma aktualnie nie robi pełnoklatkowych obiektywów pod R, a cena z czasem trochę spadnie.
Podejrzewam, że jednoczesne zastosowanie dwóch silników powoduje, że jeden daje szybkość a drugi dokładność, tylko nie wiem który jest od czego.
https://www.youtube.com/watch?v=BQJg7I-4620
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
Jeden jest na pewno od nawijania makaronu na uszy, ale tez nie wiem który :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Jeden jest na pewno od nawijania makaronu na uszy, ale tez nie wiem który :mrgreen:
Po co ci ta niemądra gadka? Nawiązując do twojej wcześniejszej wypowiedzi, zamiast zaświadczenia od psychiatry chcesz zawalczyć o skierowanie? :shock:
EF 35 f1.4 II był praktycznie najlepszym obiektywem swoich czasów - a ten jest pod wieloma względami lepszy. Doszukiwanie się na sile marketingowego bełkotu w celu wyciagnięcia kasy świadczy o niezłej ignorancji.
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
Po co ci ta niemądra gadka? Nawiązując do twojej wcześniejszej wypowiedzi, zamiast zaświadczenia od psychiatry chcesz zawalczyć o skierowanie? :shock:
Jak rozumiem, mówiąc o czymkolwiek od firmy C, należy zachowywać śmiertelną powagę, tym bardziej biorąc pod uwagę ceny, które wprawiają raczej w grobowy nastrój, a nie w euforię?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Jak rozumiem, mówiąc o czymkolwiek od firmy C, należy zachowywać śmiertelną powagę, tym bardziej biorąc pod uwagę ceny, które wprawiają raczej w grobowy nastrój, a nie w euforię?
Cena tego obiektywu jest wręcz podejrzanie niska bo spokojnie mogłaby być o 500$ wyższa i takie tez były spekulacje rynku przed premiera.