Jak dla mnie Photokina 2006 to (mimo wszystko) bardziej szkła niż korpusy.Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Competition is always attacking from the low end.
Mr. Takaya Iwasaki, Canon
Tak więc naprzód Sony, naprzód Nikon!
Chcemy kupować Canona jeszcze taniej!!! :mrgreen:
Ciekawe co zrobią inni (cena) gdy Canon wyskoczy z 400D? Tu będzie ostra walka. Pierwszy field test Canona z Alfą.
O alfie mówią już w ... TVN turbo :shock: F**** brain wash
Niedługo wskocze do toy toya a tam już będzie czekał na mnie Soniacz!
OK, w necie można przeczytać parę ciekawostek:
- szeroka L
- 50L ???
- nowe 200/1.8 (zmieniona formuła optyczna ((brak ołowiu w soczewkach)) wymusza? nowy design szkła. To może skutkować dodaniem IS'a)
- tele ???
- na mundialu Szwab (nie mylić z wacikami ;-) ) testuje 1Ds3 (22MPx-5 kl/s; tylko 8 MPx?- 10 kl/s - FAQ!!! migawka pewnie z tytanu a i tak pewnie wytrzyma nie więcej niż 50k :mrgreen:
Do tego dochodzą badania nad Foveon-like 4-warstwową matrycą, zupełnie inną od Sigmy :mrgreen:
Snow, o tych szkłach to musi być prawda. Pisałem o tym już wcześniej: jaki obecny lens udźwignie 22 MPx na FF :mrgreen: ...
... jeszcze odszczekasz jedno zdanie i znowu napiszesz " FAQ gdzie jest moja szczęka" ;-)
Swoją drogą zauważcie: odnowili 85L, jeśli wypuszczą szeroki L, 50L, 200/1.8 i jeszcze ten tele mamy namiastkę ...
OK piszesz o kontaktach w Canon US. Mógłbyś się zapytać kolegów ile eLek EF pokażą we wrześniu. Pozwoli mi to skutecznie/j rozłożyć finanse. TIA
Na koniec pytanie (również do Żółtych z Duszą):
czym jeszcze oprócz 200-400/4 Nikon może zawalczyć?
Anyone 4 tennis :mrgreen: