-
pierwsze trzy portretowe niczego sobie, modelka ładna i światło spoko, kadry ok! ale od 4 robi się coraz gorzej ;(
4 zbyt mocne, ostre światło, cień nie wygląda za ciekawie ...
5 i 6 kompozycja niby ok ale tło za mało rozmazane, za bardzo odwraca uwagę od modelki, takie jakieś nie przemyślane i bez pomysłu....
pozdrawiam
-
mi na pierwszym ta reka nie odpowiada jak by ktos przytrzymywał jej kwiatek i akurat zrobiono zdjecie a to na dodatek jej reka,ogulnie portety pozytywnie
-
Z działkowych zdjec to nr.6 najbardziej :) Kompozycja kadru jak najbardziej ok, no i dobra GO. Widzę też że masz takiego samego kaktusa jak ja :)
Portretowe to 1,2,3 są niczego sobie :) Jakiś czas temu też się trafiło u mnie kilka zdjec modelki w tych ksztunach :p
-
Bardzo mily reportaż. W tym roku nie będe w górach :(.
Pozdrowienia, swnw.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Reportaż z gór, bo z modelką trochę gorzej :).
swnw
-
glamour
Myslalem ze moja galeria na CB umarla smiercia naturalna ale widac przezywa reaktywacje ;-) dziekuej wszystkim za komentarze i daje kolejne strzaly... musialem sie ostro ograniczyc a i tak wyszlo za duzo :/ no coz bedzie wiecej mozna sie po mnie powozic :P
VanMurder z ta GO to masz racje ale kiedys moze bede mial odpowiednie szkielka, teraz za bardzo nie ufam tamronowi a glownie z nim biegam :>
Sowask8: masz racje co do reki nie pasuje tam, mialem 50ke i nie mialem gdzie sie odsunac :/
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8 )
9)
10)
11)
12)
13)
-
-
Z pierwszych portretów urzekła mnie 3z kolejnej serii 2 jest super.
-
glamour
1. twarz za płasko / światło za ostre przydało by się ekspozycje zdjąć o 0.5EV
2. fajne ale do prze-kadrowania
5. trochę pracy by trza włożyć ale jest ok
7. ma coś w sobie ale make-up silniejszy by się przydał
15. r e w e l c j a
16. do poprawki
17. mi się podoba
generalnie tak jak napisałeś przydała by ci sie wieksza dziura:)
pozdr
-
2 i 7 przypadły mi do gustu
na 8,9 i 15 nie pasuje mi tło
1,3,6,11 i 16 moim zdaniem najsłabsze.
Na kilku widać że słońce było zbyt ostre, radziłbym robić portrety wcześnie rano lub wieczorem.
P.S. mam identycznego kaktusa i akurat kwitnie na parapecie
Pozdrawiam
-
2, 7 i pare kolejnych fot pozno jest nie moge spamietac tylu liczb