Odp: Canon R i oryginalny grip
Aż mnie zmusiłeś do założenia gripa (na co dzień go nie używam) i u mnie wszystko jest spasowane jak należy, niemniej nie szukałbym sensacji ;)
Nawet pod światło nic nie widać u Ciebie ? , U mnie normalnie wydawało by się że wszystko leży idealnie. Zauważyłem przez przypadek jak ustawiałem światło do foto produktowego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cmola
Nawet pod światło nic nie widać u Ciebie ? , U mnie normalnie wydawało by się że wszystko leży idealnie. Zauważyłem przez przypadek jak ustawiałem światło do foto produktowego.
Ja poświecę latarką z drugiej strony to i pojedyncze promienie się przebijają, ale to "na siłę" muszę się przyglądać.
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź pomimo tego że jest to temat raczej błahy to fajnie mieć jest tutaj ludzi którzy zawsze pomogą ,odpowiedzą, porównają do swojego sprzętu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja poświecę latarką z drugiej strony to i pojedyncze promienie się przebijają, ale to "na siłę" muszę się przyglądać.
:lol:
Przepraszam @Bangi ale zrobiłeś mi dzień tym wpisem :lol:.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Przepraszam @
Bangi ale zrobiłeś mi dzień tym wpisem :lol:.....
Ja tu widzę życzliwość kolegi ;) , chciał mi pomóc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Przepraszam @
Bangi ale zrobiłeś mi dzień tym wpisem :lol:.....
Cieszę się, że mogłem komuś pomóc, a innych rozbawić :lol:
Po prostu jestem dociekliwy aż nadto ;)
Grip ważne aby spełniał zadanie. Oryginał w mojej opinii spełnia, jest dobrze zaprojektowany, wygodny, wszystko działa jak należy. Zdjęcia pionowe robi się tak samo wygodnie jak poziome.
Dodam tu informacyjnie: mam oryginalny grip Canona do RP i R8 (to jest must-have dla tych body) - i jakiś czas temu ukręciła mi się śruba mocująca, tzn. obraca się to duże kółko, ale śruba nie wykręca się z aparatu.
Także chyba faktycznie czasy najwyższej jakości oryginalnych akcesoriów minęły bezpowrotnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
Dodam tu informacyjnie: mam oryginalny grip Canona do RP i R8 (to jest must-have dla tych body)...
Nie zgodzę się. Te małe body kupuje się w dużym stopniu po to żeby było małe ;). Po kiego grzyba miałbym robić z tego ciężkiego kloca? Żadne "must have"...