normalnie Gilette :) brzytwa :)
Wersja do druku
normalnie Gilette :) brzytwa :)
Hmmm .... nie mam teraz możliwości sprawdzenia exif-a, ale z tego co pamiętam to wszystkie parametry były na 0 ... chyba, że sofcik ...Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Nie wiem czy to Twój FF, ale ja z Tamrona z Twojej stajni + 350D nie umiem takiej żyletki wyprodukować. :(Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Niestety nie jest to moja sztuka. Jak by była moją to bym Ci d.... nie zawracał.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
No to nie wiesz, czy masz nieostry obiektyw, czy kijowy AF w puszce ? Zrób test i będzie wszystko jasne. Ja wiem, że wysyłane obiektywy nie są nieostre :) No chyba, że te które jadą do regulacji do serwisu..Cytat:
Zamieszczone przez ms714033
Crop nie ma żadnego przełozenia na jakośc fotek.Cytat:
Zamieszczone przez net
Jest to mnoznik przez jaki mnoży się nominalną ogniskową lub zakres ogniskowych z obiektywu aby otrzymać ich rzeczywistą wartość.
Wynika ona z faktu, że w np. twoim aparacie matryca jest mniejsza od rozmiarów filmu małoobrazkowego 35mm.
Za to crop ma wpływ na koszt produkcji obiektywów gdyż jeżeli dane szkło jest produkowane tylko pod aparaty z cropem to producent nie musi tam wkładać soczewek dających dobry obraz na całej powierzchni kadru lecz tylko wycinek z środka rejetrowany przez matrycę co jest łatwiejsze w produkcji i tym samym tańsze i co ma wpływ na cenę obiektywu.
Generalnie wszystkie ogniskowe w wymienanych przez Ciebie obiektywach mnożysz x1.6 i oceniasz, która Ci lepiej przypasuje.
Co do oceny Tamrona 17-50 sie nie wypowiadam bo nie użytkowałem.
nieprawda :)Cytat:
Zamieszczone przez filip71
TEMAT CROPA .
No właśnie ! Poczytałem na ten temat kilka stron wywodów i są różne zdania co do utraty jakości .
Chcę zapytać jak to coś wygląda czyli crop ? czy to jakiś pierścień czy co ??
No i czy polecacie tamrona 28-75 czy może lepiej 17-50 + wspomniany crop .
Sebastian
:shock:Cytat:
Zamieszczone przez net
Niee, ja bym cropa jednak nie kupował :mrgreen: