Ten nowy soniacz 70-200 f4 za 9,5k zł to jakaś totalna bzdura bo RF 70-200 f4 kosztuje poniżej 6k zł a przecież SONY FE 70-200MM F/2,8 GM można już dostać za 10.300 zł
Wersja do druku
Ten nowy soniacz 70-200 f4 za 9,5k zł to jakaś totalna bzdura bo RF 70-200 f4 kosztuje poniżej 6k zł a przecież SONY FE 70-200MM F/2,8 GM można już dostać za 10.300 zł
A ja zaczynam się zastanawiać nad tym, czy nie uderzyć w model 2-systemowy.
W dalszym ciągu tęsknię za miniaturowym rozmiarem A6xxx. Z jakimś fajnym zoomem to dla mnie fantastyczny "kieszonkowy" zestaw podróżny.
Matryca BSI na pewno będzie sprawować się fantastycznie - jak to w Sony i to bez jakiś zabiegów "w tle" jak u Canona.
Swoją drogą to Sony długo zwlekało następcą A6600 z 2019 roku.
p,paw
Poszli na łatwiznę przy matrycy do A6700:
w odróżnieniu od filmującego modelu FX30 nie jest to sensor w architekturze Dual Base ISO toteż nie możemy mówić o jakichś fenomenalnych rezultatach w zakresie pracy w słabym świetle. Oczywiście aparat radzi sobie zupełnie nieźle, a obraz w rozmiarach ekranowych pozostaje w zasadzie czysty aż do ISO 6400
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę miarodajnych pomiarów.
Zrobienie dziś matrycy bez dual gain byłoby cofnięciem się o 3 generacje do tyłu. Raczej spece z Fotopolis coś popieprzyli.
Jeżeli jest to matryca z FX30 to pozbawienie jej dual-gain wymagało by w zasadzie zaprojektowania od zera. WTF.
p,paw
Zastrzezenia do pracy reklamowanego dual base iso byly juz przy FX30 z tego co pamietam. Choc pojawialo sie to w marketingowym opisie to nie bardzo chcialo pokrywac sie z rzeczywistoscia wiec teraz byc moze po prostu zrezygnowali z tego opisu.
To jest najwiekszy PLUS w Sony,wybór OPTYKI... Do małego R Canona to w zasadzie nie ma nic.. ;) bo trudno traktowac poważnie te okrojone kity z wyciętymi zakresami. Oczywiście wiem,są przejściówki pod stare szkła EFs...
Ceny premierowej produktu oczywiście nie porównywał bym z rocznym na rynku R7,który tez na premierze kosztował inaczej niż teraz.
Co mnie smuci to polityka cenowa Sony,która kiedy ich marka na rynku foto się ustabilizowała,widać,że cenowo chca być równorzędni z Canonem,na szczęście w ich systemie są jeszcze Sigmy i Tamrony.
EOS R7 kosztował 1500$, u nas wycenili na 7000 zł [dolar był po 4,31 zł]
A6700: 1400$, w Polsce 7900 zł [dolar 4,03 zł]