Odp: Beauty of SWEDEN | Canon R6 + RF Sirui Anamorphic 50mm
@Bangi - tak.
Jakby co to mam ten radar na zdjęciach :) Muszę tylko się do nich dokopać, bo robiłem dość dawno, jeszcze Nikonem D7100.
W tym roku miałem też tam jechać, ale Wizzair przestał latać do Malmo z Warszawy - nie wiem co się dzieje z tanimi liniami lotniczymi (??). Latają z Gdańska.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
No ale były tam jakieś ostrzeżenia / zakazy fotografowania czy filmowania? Co to w ogóle za radar? Przecież to nawet nie jest blisko wschodniej flanki.
Mowa o tym:
https://maps.app.goo.gl/1xkx57nGT4NnJfEU8 ?
Idac od miasteczka droga jest sporo ostrzeżeń. My trochę zabłądziliśmy idąc od morza ścieżka której nie było na mapie i prosto z zagajnika wylądowaliśmy przy drucie kolczastym. To jest stylizowane na farmę i początkowo myślałem, ze to krowy jak wszędzie indziej dookoła. A zanim się zorientowaliśmy, ze cos chyba jest na rzeczy to juz nas przepytywali. Oczywiście nie kręciłem tam, ale sam fakt kamery w ręce w miejscu gdzie w ogóle nie powinno nas być był problematyczny.
A lokalizacynie to jest najbardziej wysunięty punkt na południe na wschodnim wybrzeżu, do tego najwyższy w okolicy. Dobra lokalizacja.
1 załącznik(ów)
Może tam jakieś łodzie podwodne śledzą, ciekawa historia.
Mi chodziło, że do ruskich daleko.
Załącznik 15843
Jak zaczęła się wojna z Ukrainą dwa lata temu to podobno ruskie wypuściły łodzie podwodne w okolice Bornholmu i pod UK.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Mi chodziło, że do ruskich daleko.
Widocznie to do nas nie mają zaufania i wcale się im nie dziwię :mrgreen: