Odp: Canon EOS R100 (wykastrowany M50)
Jak kupuję samochód to najpierw czytam, jaką ma skrzynię biegów. A nie wsiadam po zakupie i krzyczę - "Ojej! Chciałem manualną a mam w automacie". Jak kupuję aparat fotograficzny to czytam. Np. czy ma uchylny ekran, czy nie. Nie podoba się brak uchylnego - nie kupuję. I po co to jojczenie, wiadomo głównie kogo, że stary, że wykastrowany, że... Nie podoba się - nie kupuj! Mógłbym użyć w tych emocjach bolda i czerwonej czcionki, ale być może złamałbym monopol autora wątku...
Wielcy fotografowie jak Wy pewnie go nie kupią. Ja jestem cieniem Waszego geniuszu fotograficznego, ale też bym tego do ręki nie wziął. Ale kto zabroni innym? Canon (jako geniusz marketingu, co było nie raz wspomniane przez profesjonalistę) nie jest firmą charytatywną i wie, jak prowadzić biznes, co i kiedy wstawiać na rynek. Nie podoba ci się to "znawco" (w uszy można wstawić dowolny nick niezadowolonego), to zostań CEO Canona i zmień tę politykę, albo przestań jojczyć na forach, bo nikt z Canona tego nie przeczyta.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
A w piździeeet idem do Nikona brak suuuf normalnie :mrgreen:
Jakoś pomóc w pakowaniu? Daj znać,jakby co...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jak kupuję samochód to najpierw czytam, jaką ma skrzynię biegów. A nie wsiadam po zakupie i krzyczę - "Ojej! Chciałem manualną a mam w automacie". Jak kupuję aparat fotograficzny to czytam. Np. czy ma uchylny ekran, czy nie. Nie podoba się brak uchylnego - nie kupuję. I po co to jojczenie, wiadomo głównie kogo, że stary, że wykastrowany, że... Nie podoba się - nie kupuj! Mógłbym użyć w tych emocjach bolda i czerwonej czcionki, ale być może złamałbym monopol autora wątku...
Wielcy fotografowie jak Wy pewnie go nie kupią. Ja jestem cieniem Waszego geniuszu fotograficznego, ale też bym tego do ręki nie wziął. Ale kto zabroni innym? Canon (jako geniusz marketingu, co było nie raz wspomniane przez profesjonalistę) nie jest firmą charytatywną i wie, jak prowadzić biznes, co i kiedy wstawiać na rynek. Nie podoba ci się to "znawco" (w uszy można wstawić dowolny nick niezadowolonego), to zostań CEO Canona i zmień tę politykę, albo przestań jojczyć na forach, bo nikt z Canona tego nie przeczyta.
Jakoś pomóc w pakowaniu? Daj znać,jakby co...
Nie no żartuję sobie :mrgreen: Taka piękna premiera dziś, że się chce pouśmiechać i Tobie też proponuję :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
@Eberloth - ale można jeszcze cokolwiek pisać o nowych aparatach canona na forum C-B komentując ich wyposażenie pokładowe, czy Ty oficjalnie właśnie tego zabroniłeś?
BTW - nie interesują mnie Twoje preferencje w dobieraniu wyposażenia pojazdów samochodowych przed zakupem oraz to, co czytasz, gdzie czytasz i kiedy czytasz. Jak chcesz się podzielić swoimi wyborami oraz preferencjami to załóż odrębny wątek bo ten jest o czymś zupełnie innym (podobno umiesz czytać).
Ok to powiedz dla kogo to jest aparat? Kto jest targetem ktory rzuci sie tlumnie i wykupi caly naklad zgodnie z marketingiem canona?
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Ok to powiedz dla kogo to jest aparat? Kto jest targetem ktory rzuci sie tlumnie i wykupi caly naklad zgodnie z marketingiem canona?
Kto go kupi? Zakupowicze w marketach chociażby. Wystarczy znakomity marketing canona zachwalający R100 jako aparat dla każdego i do wszystkiego. Dodatkowo każdy sprzedawca jest punktowany za szybką sprzedaż tego typu sprzętu i będzie go wciskał każdej osobie pytającej o nowy aparat fotograficzny. No i clou programu - czyli sezon wakacyjny, gdzie zarzucą tymi wydmuszkami każde stoisko w każdym markecie i sukces oraz sprzedaż murowana!
W zestawie z obiektywem RF-S 18–45 mm IS STM - EOS R100 ma kosztować 3429.99 zł i pojawi się na sklepowych półkach już w czerwcu 2023 r. :mrgreen:
Watpie ale moze sie uda [emoji6]
Canon chyba zapomnial, ze ten segment tez zostaj zjedzony przez smartfony
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Nieświadomy klient z klubu "Kupię lustrzankę (tfu bezlustro) i będę pro". Ten sam klient, który kupował niskopółkowe Rebele.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Nieświadomy klient z klubu "Kupię lustrzankę (tfu bezlustro) i będę pro". Ten sam klient, który kupował niskopółkowe Rebele.
p,paw
Pisałem już na forum FB z gościem, który będzie polecał R100 w odpowiedzi na zapytania: "jaki nowy aparat kupić". Tak więc tzw. polecajek będzie od groma :mrgreen: Później na C-B pojawią się zapytania: "jaki dobry i jasny obiektyw do niego kupić?" :mrgreen: Czas start!
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
ale można jeszcze cokolwiek pisać o nowych aparatach canona na forum C-B komentując ich wyposażenie pokładowe, czy Ty oficjalnie właśnie tego zabroniłeś?
BTW - nie interesują mnie Twoje preferencje w dobieraniu wyposażenia pojazdów samochodowych przed zakupem oraz to, co czytasz, gdzie czytasz i kiedy czytasz. Jak chcesz się podzielić swoimi wyborami oraz preferencjami to załóż odrębny wątek bo ten jest o czymś zupełnie innym (podobno umiesz czytać).
Nie wiem czy można. Pytaj administrację w PM. Podobno umiesz pisać.
Mnie też nie interesuje co ci się podoba w Canonie co nie. Założyłeś kolejny wątek "z d...y" to się teraz broń jako ojciec-założyciel przed wpisami jak moje.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Ani Ty ani ja. I...? Ale Canon się zapewne załamie z powodu negatywnych komentarzy na CB bo tej premierze...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Mnie też nie interesuje co ci się podoba w Canonie co nie. Założyłeś kolejny wątek "z d...y" to się teraz broń jako ojciec-założyciel przed wpisami jak moje.
To po co się odzywasz tym wątku jeśli Cię nie interesuje co się komu podoba? A Twoje wpisy chyba wiesz gdzie mam i jak głęboko?