A czy to prawda, że zdjęcia zapisane na Pretecu są ostrzejsze niż te z Kingstona?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
A czy to prawda, że zdjęcia zapisane na Pretecu są ostrzejsze niż te z Kingstona?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zgadza się, nie uświadczysz na nich również CA jak również FF/BF, a wszystko to dzięki zadziwiającym właściwością powyższych kart :-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ktoś zaznaczył, że stracił zdjęcia. Czy to prawda?? Właśnie zastanawiam się nad kupnem preteca 1gb lub kingstona ultimate.
Ja tez zaznaczyłem, jakieś 2 lata temu miałem pretec cf 256 mb, niestety po miesiącu padała na amen. Wymienilem na nowa i ta działa do dziś. Choć używam jej bardzo rzadko.
Mam nadzieje ze jest wiecej zadowolonych uzytkownikow, bo procentowo to wypada gorzej jak kingston :roll:
ja też :-DCytat:
Zamieszczone przez KuchateK
jak zwykle - przynajmniej w kwestii pretec'a - zgadzam się z vitezem w 100% :DCytat:
Zamieszczone przez Vitez
moja pierwsza karta Pretec Cheetach 1GB x80 ma już prawie dwa lata i do dziś nie było z nią żadnych problemów - tak więc znów słowami przedpiścy:
moja metalowa blyskotka nigdy mnie nie zawiodla pod wzgledem niezawdnosci i szybkosci i kolejnym jej siostrzyczkom moge ze spokojnym sumieniem powierzyc najwazniejsze nawet zdjecia.
przy okazji jeszcze dodam, że używam także pendrive'ów preteca i także jestem bardzo zadowolony - przede wszystkim z ich mikroskopijnych rozmiarów i tego, że nie mają zdejmowanych zatyczek, które możnaby zgubić :wink:
mam na myśli i-disk tiny oraz i-disk wave.
Tak ja straciłem kilka zdjęć, po prostu objawilo sie kilka bad sectorów, kilkaset kilobajtów. Nic nie pomogło. Było to z 2-3 lata temu na niebieskim pretecu 512mb z "lifetime warranty". Mam traumę do dziś, nie mogę spać po nocach i unikam już preteców :)Cytat:
Zamieszczone przez RemikP
Procenty zaleza od wielkosci probki. A uzytkownikow Pretec w Polsce jest spoooorooo mniej niz Kingstonow, wiec i opinii mniej.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Oczywiscie jesli ktos by sie naprawde uparl ze taka ankieta daje powazne sugestie "kupic Preteca czy nie" na podstawie tak malej probki... to sie poswiece i zaloze te 50 falszywych kont byle zaglosowac ze jest OK ;) .
jak przeczytam uważnie pytanie, to jeszcze bardziej poprawię statystyki.
Nie miałem problemów, bo nie mam takiej karty (-:
(ok, nie klikłemwnic)
=================
EDIT:
KJP! Ale mam postów. To chyba przestanę pisać (-:
=============
EDIT2:
dobra, to był mój 666 post, ale nie jestem przesądny, więc gdzieś tam dalej piszę kolejne.
ja mam Preteca 2gb x133 i smiga az milo juz pol roku zero problemow, tak sobie mysle ze przy dzisiejszej masowce milionach sprzedawanych kart, ktos predzej czy pozniej trafi na wadliwego kingstona jak i preteca a i pewnie sandisk e3 sie trafi wiec zawsze ktos bedzie niezadowolony z danej firmy