Sam wchodzę w OT a potem muszę sprzątać (wątek o R6).
Wydzielić temat o dronach, chcecie pogadac na ten temat?
Wersja do druku
Sam wchodzę w OT a potem muszę sprzątać (wątek o R6).
Wydzielić temat o dronach, chcecie pogadac na ten temat?
tak poprosze i przepraszam :D
Wydzielone.
Niestety posty ustawiają sie zawsze wg daty/godziny i przez to nie mogę napisać czegoś jako pierwszy post tłumaczący sytuację. No i przez to nie lubię wydzielać, bo takie wątki sie dziwnie zaczynają.
Ja mam Mini 3 pro gdzieś od lipca 2022 więc już troszkę wylatał nie tylko na wycieczkach.
Co do ograniczeń to jest sporo więcej i nawet o nich nie wiesz nie patrząc w odpowiednie mapy.
Kurde pisz koniecznie gdzie te wyprawy bo jestem ciekawy :shock:
R10 kupisz później bierz miniacza.
lada moment pewnie Portugalia bo już mam dość tej dupówy w PL, a trzeba rozruszać nogę przed sezonem, ale to bardziej pod gopro, może jakiś birdwatching będzie
od połowy czerwca do końca lata szykuje mi się już jazda bez trzymanki, bo będzie:
- Norwegia lub Islandia (północ)
- Alaska
- Kanada
do tego czasu w PL, i może też bym tu coś pokręcił zabierając drona na rower, głównie velo małopolska i velo pomorze zachodnie, ale też ta nowo powstała pętla mazurska, no i chcę uskutecznić kilka wypadów stricte pod zwierzaki- Biebrza/Narew, park ujścia Warty, może Białowieża w tym mscu.
btw masz jakieś jutuby z tego drona?
To jak już taki wątek został wydzielony na Forum, to wrzucę kilka zdjęć z drona DJI Air 2S nad jeziorem Kisajno.
Załącznik 10933
Załącznik 10934
Załącznik 10935
Załącznik 10936
Załącznik 10937
Załącznik 10938
Załącznik 10939
Załącznik 10940
Załącznik 10941
Załącznik 10942
O kurde ostro ale lubię to! Zazdro, że masz tyle czasu na to, ja niestety obecnie nie mogę sobie pozwolić na tyle wypadów. W roku jeździmy ze 4 razy i tyle. Wbrew wszystkiemu najwięcej wyjazdów mieliśmy w czasie "Cov-gówna" bo Tajlandia, Kanary wszystkie wyspy poza El Hiero, później chyba Madera, Sycylia, Tunezja, Gruzja, Barcelona i bodajże kwiecień '22 Apulia, no i już w lipcu Słowenia. Także desykacje raczej bliższe niż dalsze :)
Drona mega sprawa na takich wyjazdach ale miałem swojego Miniacza dopiero od Słowenii i żałuję, że tak późno.
Alaska i Kanada to na razie tylko w kwestii marzeń. Portugalia za to jest mega :) Dla mnie ciekawszy kraj od Hiszpanii. Nic to nie zanudzam bo to temat o dronach :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Cypr, Limassol koniec grudnia 2022.
Załącznik 10943
Zdjęcia z Mazur z lipca 2021 r.
Ja sporo czasu przed zakupem drona używałem Nikona 7200. Ponieważ coraz bardziej się kurzył, to sprzedałem i kupiłem drona, a jako aparat w swoim zamyśle miał mi służyć smartfon (przez chwilę byłem jak JP :mrgreen:). O ile obrazek z drona jest dla mnie akceptowalny, to jeśli chodzi o aparat, to w tym roku wróciłem do - tym razem - Canona EOS R.
Główna wada zdjęć z drona to to, że wyglądają jakby były robione z drona. To tak jak focenie fiszem - foty wyglądają jak robione fiszem i się odechciewa oglądać.
hehe
właśnie ciekawe jak to jest, bo z gopro jest podobnie - wideo miazga, a foty jak nokią 3310.
choć patrzę sample z mini 3 pro i jest powiedzmy że znośnie, taki ajfon 6-7 :mrgreen: