Odp: Szybkie rozładowanie baterii w 6D mark II
Sprawdzone. Winnym okazał się obiektyw. Czyli 50-tka poszuka nowego właściciela.
Cytat:
Zamieszczone przez
ajab
Sprawdzone. Winnym okazał się obiektyw. Czyli 50-tka poszuka nowego właściciela.
Ale uprzedzisz nowego właściciela, że uszkodzona?
Miałem 50 STM i takich psikusów nie robił.
I nastała niezręczna cisza...
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale uprzedzisz nowego właściciela, że uszkodzona?
Miałem 50 STM i takich psikusów nie robił.
Uprzedzę, o ile zdecyduję się na sprzedaż. Albo może znajdę kogoś, kto potrafi tanio naprawić usterkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
ajab
Uprzedzę, o ile zdecyduję się na sprzedaż. Albo może znajdę kogoś, kto potrafi tanio naprawić usterkę.
Może wystarczy jakiś "apgrejd firmłeru" w obiektywie?
Cytat:
Zamieszczone przez
ajab
Jakiś lokalny "macher" do elektroniki z dobrymi opiniami ?
Jako nieaktywny elektronik sądzę że jest to coś się zasyfiło (kondensacja+kurz) to w pełni szansa na sukces - jeśli jakiś półprzewodnik doznał wewnętrznego zwarcia może byc ciężko/niemożliwe, chyba ze z dwóch zrobić jeden.
Cytat:
Zamieszczone przez
cosinus
Jakiś lokalny "macher" do elektroniki z dobrymi opiniami ?
Jako nieaktywny elektronik sądzę że jest to coś się zasyfiło (kondensacja+kurz) to w pełni szansa na sukces - jeśli jakiś półprzewodnik doznał wewnętrznego zwarcia może byc ciężko/niemożliwe, chyba ze z dwóch zrobić jeden.
Przeczyszczę styki. A mogło nastąpić zwarcie podczas korzystania z aparatu klasycznego? Wcześniej zrobiłem jeden film EOS-em 300 z tym obiektywem. W klasyku problemów nie było, dwie bateryjki CR2 są wciąż dobre.
Cytat:
Zamieszczone przez
ajab
No i git :)