Działa na F8 :) w słoneczny dzień :)
Wersja do druku
Działa na F8 :) w słoneczny dzień :)
Jak za tyle to i ja bym się skusił. Byłoby nas dwóch. Ciągle przesyłka wychodzi drogo (w porównaniu do ceny przejściówki), ale już 10USD na sztukę to nie 20. Zakładam, że wiesz, gdzie się takie coś kupuje :)Cytat:
Zamieszczone przez Kolaj
To jest informacja na stronie producenta, u którego oni zamówili.Cytat:
Zamieszczone przez Peri Noid
http://filmprocess.ru/oduvanchik/pay_eng.html
Z tego, co można na forum przeczytać to jeszcze trzeba sie liczyć z koniecznością zapłacenia sporej prowizji za przekaz pieniędzy za granicę. Opłacalna ilość, żeby można było stargować z ceny detalicznej, oraz żeby koszty dodatkowe nie rozwaliły całej transakcji, to około 20 sztuk. Pamiętaj, że to jest sam układ a nie pierścień, więc jeśli nie masz, to musisz jeszcze doliczyć sobie koszt zakupu takowego.
Cytat:
Zamieszczone przez Kolaj
Ja mam i jest OK. Pierwotna wersja mi nie dzialala bo... zle przykleilem :oops: (o 2mm za daleko w bok) ale dzieki uprzejmosci kolegi perfektcom otrzymalem dzialajaca przejsciowke a moja naprawil. Tak wiec szczerze moge tylko polecic.
Nie sprawdzalem do ilu f dziala potwierdzenie ostrosci... zdaje sie ze w mieszkaniu osiagalem okolice 8 a na dworze onad 11... ale ja mam dodatkowo jeszcze ta superjasna matowke od Andeego w moim 20D co pomaga sporo 8) .
Jak ktos chetny w Warszawie pomacac jak sie sprawuje ten zestaw (superjasna matowka+klin+raster+linie podzialu oraz przejsciowka M42-EOS z potwierdzaniem ostrosci) to zapraszam.
Chyba, że ktoś ma znajomego godnego zaufania, który by pośredniczył w tym procesie. Ale ja takowego nie mam.Cytat:
Zamieszczone przez Kolaj
Zwykły pierścień mam, rozumiem, że układzik w prosty sposób można na nim zainstalować. Ale jak trzeba nazbierać 20 sztuk to możemy długo czekać. No nic. Jakoś nie jestem zbytnio napalony na ten zakup, poczekam :-)Cytat:
Zamieszczone przez Kolaj
Vitez, zastanawiem sie po co sie meczysz z M42 skoro masz taki arsenal szkiel? Masz jakas superjasna perelke, ze chce Ci sie w to bawic? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Nie tylko Viteza :) Również posiadam i również jestem zadowolony. Jak ktoś mieszka poza Wawą (np. w Gorzowie) i też chciałby pomacać przejsciówkę, to też zapraszam :)Cytat:
Zamieszczone przez Kolaj
Dokladnie po to czym zakonczyles posta - dla zabawy :)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Wlasnie mi sie rozjechal Pentacon 50/1.8 :( (przestal przymykac przyslone) i bede szukal jakiegos adekwatnego szkla.
Kilka szkiel M42 przydaje mi sie wlasnie na wyjatkowe okazje gdzie nie wyrobie szklami EF albo nie chce/nie oplaca mi sie EF dokupowac. Czyli na przyklad stalki 35 i 50mm (baaaardzo rzadko uzywane ale jednak...), Tair 135/2.8 z pierscieniami daje naprawde super zblizenia.
Niedlugo pewnie sprzedam Heliosa 85/1.5 ktory jest swietna portretowka ale ustapi miejsca Canonowi 85/1.8.
A mozesz podac linka do miejsca gdzie mozna kupic taka matowke?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
tu:Cytat:
Zamieszczone przez Tytusdezoo
http://canon-board.info/private.php?do=newpm&u=2865
I poczytaj:
http://canon-board.info/showthread.php?t=8969