Kolejna moja fotka cieaw jestem waszych opini.-> FOTKA
Wersja do druku
Kolejna moja fotka cieaw jestem waszych opini.-> FOTKA
Nie zachwyca ale calkimem milo da sie ogladac.Cytat:
Zamieszczone przez mateos
To nowe z plfoto - dziwna skora, zamglenie (brak kontrastu = brak oslony przeciwslonecznej? ).
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Brak osłony przeciwsłonecznej bo słońce miałem od tyłu, więc nie widze sensu
A przy zdjeciach nocnych (ulica rozswietlona latarniami) tez bys nie zakladal oslony przeciwslonecznej bo slonca nie ma?Cytat:
Zamieszczone przez mateos
Oj... doczytac ciutke musisz o tym do czego sluzy oslona przeciwsloneczna :?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Os%C5%8...s%C5%82oneczna
Czyli uzywasz jej wtedy gdy chcesz by obiektyw skoncentrowal sie tylko na tym co widzi i stamtad bral swiatlo a nie byl "rozpraszany" przez promienie padajace na niego zewszad - nawet zza ciebie.
Niezaleznie od zrodla swiatla i jego polozenia - oslona calkiem skutecznie podnosi kontrasty (zamglenie zdjecia widoczne na twoim to najprawdopodobniej efekt oslabionych kontrastow z powodu swiatla padajacego z bokow obiektywow na jego wewnetrzne scianki itp) i likwiduje flary.
Vitez wydaje mi się że to ty jednak coś źle zrozumiiałes w tym tekście:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
osłona wystająca przed zewnętrzną częścią obiektywu, otaczająca jego otwór, a przez to zasłaniająca soczewki obiektywu przed niepożądanym bezpośrednim oświetleniem przez silne źródła światła, najczęściej skoncentrowanego, pochodzącego z takich źródeł, jak: Słońce, lampy, refleksy światła w wodzie itp. Osłona nie chroni przed światłem widzianym przez obiektyw, czyli światłem przechodzącym, lecz przed światłem oświetlającym pod kątem wnętrze obiektywu.
Ja światło miałem z tyłu więc w tym przypadku osłona była zbędna. Światło które docierało do obiektywu to światło odbite od osoby fotografowanej czyli widziane przez obiektyw. Innych mocnych źródeł swiatła tam ne było oprócz słońca. Więc Vitez przeczytaj dokładnie linka którego mi dałeś :lol:
Moja nowa fota do oceny.
Mała Żabka:)
chcialem zapodac pare zdjec do ocenki ktore umiescilem no mojej stronce: http://78studio.myszkow.info.pl/mateos/
sama stronka nie dokonca skonczone, ale przede wszystkim chodzi mi o ocene fotek. pozdrawiam
Fotki ciekawe... B&W mi sie podoba.
P.S: Zdradzisz co to za skrypt galerii?
nazywa sie poprostu photoGallery i naspisany jes twylacznie w AS. jeśli chcesz Błajo moge podesła ci na maila.Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
Fotki fajne :)