1 załącznik(ów)
Odp: RF 14-35 mm F4 L IS USM
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
tak :twisted:
edit: w fotoformie też zrobili promkę i wziąłem
Ależ ten świat dinozaurów jest mały :lol:
Miałem parcie na to szkło i czatowałem na jakiś impuls :oops:
Moje jest szeroookie, a Twoje?
Załącznik 8808
Sprawdze jak przyjedzie, przede wszystkim porównam ogniskowe z sigmą, ale też ostrosc, dystorsje i inne takie. Może we wyorek się uda.
Z tego co czytam i ogladam to ten obrazek przec korekcją to są okolice 13mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Jest gdzieś jeszcze jakieś fajne promo na to szkło?
W wielu sklepach już jest po 7,7k.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Tak właśnie dziś sprawdziłem i jest jakaś obniżka, jutro będę dzwonić do cyfrowych i wypytam za ile można go kupić już po wszystkich rabatach. Może się też skuszę na RF 70-200...
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Miałem dopytać, jakie wrażenia po przesiadce na RF 14-35? Miałem wcześniej EFa tak?
ja miałem 17-40 i było to bardzo przyjemne szkło w użytkowaniu z 5D, z Sigmą ciagle mi brakowało czegoś ponad te 24.
już nie mogę się doczekać aż spróbuję nowego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
ja miałem 17-40 i było to bardzo przyjemne szkło w użytkowaniu z 5D, z Sigmą ciagle mi brakowało czegoś ponad te 24.
już nie mogę się doczekać aż spróbuję nowego :)
Też zamówiłeś? Jeśli tak to zdaj relację, ja się waham nad 14-35/4 lub używanym 15-35/2.8
15 to już dla mnie zupełnie inny obiektyw
14 to tak na granicy, może nawet coś uratuję z tych ciemnych rogów przed korekcją ..
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
15 to już dla mnie zupełnie inny obiektyw
14 to tak na granicy, może nawet coś uratuję z tych ciemnych rogów przed korekcją ..
Tak wiem 15 jest większa, cięższa ale da spokojnie radę na śluby z tym światłem i nie musiałbym mieć RF 35/1.8 więc no warte rozważenia.
to też, ale mi bardziej chodzi o różnicę między 12 a 15, w tym zakresie serio każdy jeden mm ma znaczenie (dla mnie)
wahałem się jeszcze między tym 14-35 a sigmą 12-24 ART, ale nie mam zamiaru dźwigać tego ponad kilowego kloca i martwić się czy statyw utrzyma aparat z tym obiektywem