-
Ale ta godzina to ja nie wiem czy canonowska ładuje w godzine. Ta z zamiennikiem to napewno (dodatkowo ma zabezpieczenie przed przeładowaniem - ta od canona nie wiem czy sygnalizuje ze sie naladowało), pozatym dodatkowe akku to napewno ci się przyda.
-
Kiedyś go kupię :) Choć teraz właśnie typowo do studia i nie tylko bo poprostu jest to zakup który jest potrzebny i się przydaje, kupuje lampę 430 EX. Więc akumulator chyba sobie odpuszcze :) Canonowska też się chyba łąduje godzine :)
A nawet jeśli wyjmie wcześniej to coś się stanie?
Po jakim czasie akumulator Canonowski się zużywa?
-
Większość akumulatorów ma ok. 1000 cykli ładowania
-
1000 razy? Tak mało? I co po 1000 razach? Zmniejsza się jedynie jego czas czuwania i wydajności np. z 600 zdjęć do 200 zdjęć? Czy już totalnie nie da się go użyć?
-
-
-
Jakbyś mieszkał gdzieś bliżej to bym pożyczył aku ;) Ale niestety w tym przypadku koszt wysyłki = zakup zamiennika .
-
Hehe dziękuje za dobre chęci :) Ale pozostaje mi poprostu godzinna przerwa :) W godzine będę ładował baterie a w między czasie poprostu przeglądał już zdjęcia na kompie :)
-
Ale naprawdę warto pomyśleć o zamienniku :) te 30 - 40 zł to w sumie nie jest majątek , a dodatkowe źródło zasilanie możę przydać się np na długiej wycieczce , czy jakmś innym plenerku ;)
-
No właśnie bylem w plenerku i Canonowski (600 zdjeć) starcza mi :) A efekt możesz tu zobaczyć :)
http://foto.recenzja.pl/index.php?na...fc2038dc33fe01
Pomysle, ale w związku z tym że wydaje 900zł na lampę to nie będę wpadał w koszty większe :) Poprostu zajmiemy się czym innym :)
Jeszcze zapytam znajomego, ma Nikona analogowe może będzie pasowała ładowarka sieciowa do mojego Canona - lampa błyskowa jest kompatybilna więc może i to się uda :)