Eee tam uwierz, że dopóki nie widać problemu tak, że aż razi - lepiej go nie szukać :)Cytat:
Zamieszczone przez szymon zieliński
Wersja do druku
Eee tam uwierz, że dopóki nie widać problemu tak, że aż razi - lepiej go nie szukać :)Cytat:
Zamieszczone przez szymon zieliński
A czy ja też mógłbym się podłączyć, i zapytać o werdykt bardziej doświadczonych?
Dzisiaj zanabyłem (od forumowego kolegi zresztą) to szkło i wiecie jak to jest... zawsze sample innych wydają się ostrzejsze. Szukam dziury w całym? Rzućcie okiem proszę (ostrość łapana na nosek ;) ):
2,8@75
2,8@50
2,8@35
2,8@28
No i jeszcze najsłynniejszy test świata:
Wszystko cropy 100%, bez obróbki, ostrzenie w puszce ustawione na 0. Szczególnie ten długi koniec mnie martwi...
Obawiam się, że test gazetowy pokazuje ewidentny FF (ostrość łapana na "1"). Czy z innym egzemplarzem może być lepiej? :?
Tyle się tu naoglądałem super ostrych sampli, i tyle naczytałem dobrego o tym obiektywie, że może moje oczekiwania są zbyt wysokie...
Ten tamron nie jest ostry niestety :(
No to mnie pocieszyłeś... :-(Cytat:
Zamieszczone przez snow
No ale cóż, chodziło mi właśnie o obiektywne potwierdzenie moich spostrzeżeń.
ten miś robiony ze statywu ?
No moja córka by się obraziła. Kangur! :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Tak, ze statywu.
z innymi obiektywami próbowałeś ? Może masz puszkę walniętą ?
Jak nieostry jak ostry. Popatrz na nosek mi... kangurka, na pierwszym zdjęciu. Ostry superowo, kłaczki pojedyncze widać.Cytat:
Zamieszczone przez snow
Właśnie na to patrzyłem ;) Moim zdaniem nie jest ostry, raczej mydlany. Spójrz nawet na ten test gazetowy - mydliCytat:
Zamieszczone przez piast9
A wyjdź może w plener, porób normalne zdjęcia ... zobaczysz czy te wady są wogóle widoczne. Często focisz noski pluszowych kangurków w kiepskim świetle? ;) Ja nie.