Rozwiązanie jest proste: na długim końcu nie robić zdjęć w orientacji pionowej:P
Wersja do druku
Rozwiązanie jest proste: na długim końcu nie robić zdjęć w orientacji pionowej:P
Nie mial bym nic przeciwko obniżeniu ceny. Ogólnie 95% zdjęć robię w orientacji poziomej więc nie był by to problem ;) A szkiełko wydaje się być całkiem przyzwoite jak na swoją aktualną (i przyszłą?) cenę.
a ja ponieważ zawsze mam inne zdanie i tym razem powiem, że robiłem ostatnio testowe zdjęcia z ręki zegara ulicznego i wyszło w pionie zdecydowanie ostrzejsze jak w poziomie...Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
biorąc pod uwagę, że raczej statywu do takich ujęć [portret/300mm] stosował nie będę, czy rzeczywiście kiedyś dostrzegę tę ułomność tego obiektywu???
tak czy inaczej ciekaw jestem, co Canon zaproponuje...
Ja również jestem ciekaw, zważywszy, że planowałem jego kupno...
Hehe, pamiętacie podobnego typu afere z lakierami w Lanosach?
Były zdaje się wymiany.
Ciekawe czy Canon zdecycduje sie na wymiane "czegośtam" w serwisach czy tylko na obniżke cen.
obniżka ceny raczej właścicieli nie ucieszy, raczej zwrotu 100euro dajmy na to nie dostaną...Cytat:
Zamieszczone przez p_lar
a poza tym jak dla mnie to i tak dobre szkło, tylko osłonę p.słoneczną ma jak na moje mniemanie za szeroką, gówno straszne, nie da się tego nigdzie upchnąć normalnie, 75-300 miał taką fajnie ciaśniutką...
Canon miał to ogłosić pod koniec czerwca a ty już wiesz :)Cytat:
Zamieszczone przez Foto-g-Raf-ał
Podobno jak się ustawi portretowo i dopiero wtedy włączy IS to nie ma żadnych problemów.
No właśnie, gdzieś mi mignęło, że to IS jest za to odpowiedzialny. Jeśli tak, to Canon może to naprawiać przez zmianę firmware czy elektroniki.
Może też będzie jak z Lanosami, wezmą do lakierni i przemalują ;) Na biało i dołożą czerwony pasek ;)